Съгласно Устава на БСП конгресът е органът, който може да

...
Съгласно Устава на БСП конгресът е органът, който може да
Коментари Харесай

Съдбовен Ден! Днес Решават Съдбата На Корнелия Нинова!

Съгласно Устава на Българска социалистическа партия конгресът е органът, който може да установи оставката й. Именно това е една от точките в дневния ред на съвещанието. Друга значима точка е пускане на процедура за директен избор на водач на Българска социалистическа партия.

Основният партиен документ планува ръководителят на Българска социалистическа партия да се избира посредством директен вътрешнопартиен избор по ред и условия, избрани от Националния съвет на партията. Вотът за лидерското място се смята за постоянен, в случай че в него са взели участие

повече от половината от членовете на Българска социалистическа партия. Прекият избор на ръководител на партията бе една от измененията в Устава, които инициира самата Корнелия Нинова още откакто оглави Българска социалистическа партия.

Най-висшият партиен орган на Българска социалистическа партия ще се занимае и с Политически отчет на Националния съвет на Българска социалистическа партия " За резултатите от миналите избори за членове на Европейския парламент и готовността на Българска социалистическа партия за идните локални избори ". Програма планува да се проведат и разисквания по отчета. За първи път той няма да се чете от водача, а от шефа на работната група Валери Жаблянов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР