Съгласно нова програма за борба с шофирането в нетрезво състояние,

...
Съгласно нова програма за борба с шофирането в нетрезво състояние,
Коментари Харесай

Отлична идея: караш пиян, миеш трупове в моргата

Съгласно нова стратегия за битка с шофирането в нетрезво положение, на пияните водачи в Молдова ще бъде препоръчан късмет да получат назад шофьорските си книжки, в случай че работят известно време в морга. Идеята е отлична и новите ни депутати могат да се замислят.

Това е така наречен стратегия за превъзпитание и беше утвърдена предходната година.

Шофьори, които са изгубили книжките си поради шофиране в нетрезво положение, ще могат да платят към $225, с цел да получат достъп до тази тримесечна стратегия.

Средната месечна заплата в Молдова е към 340 $.

В рамките на програмата водачи, осъдени за сядане зад кормилото в нетрезво положение, ще оказват помощ за лекуването на починали при пътнотранспортни катастрофи, само че в случай че през този интервал няма такива, ще работят с лекари в моргите.

Първата сходна стратегия е стартирала неотдавна в моргата в Кишинев и в нея са взели участие шестима мъже. Те помагали на правосъдния доктор при измиването на труповете преди аутопсията, само че също и при други задания – като премахване на урина и изпражнения от телата на умрелите.

Не всички участници в тази стратегия обаче имали своето елементарно време. Един изхвърчал от моргата единствено след няколко минути работа.

„ Това ме стимулира да не пия алкохол, нито капка в живота си. Не желая да вървя повече там. Това, което виждате в моргата, е същински урок ”, споделя един от участниците, останал в програмата.

Валериу Савчук, шеф на Центъра за правосъдна медицина, сподели, че този план ще има голям психически резултат върху пияните водачи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР