Съгласно договора местната власт се ангажира да съдейства и насърчава

...
Съгласно договора местната власт се ангажира да съдейства и насърчава
Коментари Харесай

Кметът Пенчо Милков подписа споразумение за сътрудничество с Националния младежки форум

Съгласно контракта локалната власт се ангажира да спомага и предизвиква на младежите да бъдат дейни и да взимат присъединяване в ръководството и развиването на общината, в това число в създаването, използването и мониторинга на политиките, които директно ги засягат. Събитието се състоя в зала „ Европа “ на Доходното здание, в която към този момент трети ден тече националната среща на младежките парламенти, чийто хазаин е русенският юношески парламент към Общински юношески дом.

„ Щастлив съм, че градът ни събира толкоз млади и будни хора, които са публично ангажирани. Една от успехите на града ни е, че Младежкият дом бе съхранен. Той не е анахронизъм или отживялост, а дава действителна опция на младите да се развиват “, уточни Милков. Той акцентира, че чудесно си взаимодейства с локалния юношески парламент и постоянно ги кани да участват на съвещанията на Общинския съвет. Милков показа какъв брой значимо е младежите да бъдат дейни и да вземат участие в политическите процеси и насърчи участниците в срещата да наблюдават законопроектите, които се разгласяват на формалната страница на Народно събрание и да не се тормозят да дават отзиви и мнения по тях.

Присъстващите имаха опция и да зададат въпроси на кмета. Те се интересуваха по какъв начин могат да насърчат връстниците си да са публично ангажирани, методите да привлекат локалните политици на тяхна страна, целите, които могат да обединят българското общество и културата на персонална отговорност.

„ Казват, че на 100 години се ражда потомство, което трансформира историята. Може би последното такова потомство в България бе от началото на предишния век, тъй че вие сте на ход. На България ѝ предстоят славни времена, участвайте в тях! “, прикани ги кметът.

От 12 до 14 юни в Националната среща на младежките парламенти се включиха дейни младежи от 14 области в България. В трите следващи дни учениците генерираха хрумвания по какъв начин трайно да притеглят младежи към общественополезни дела и юношески структури на обществени организации. Работиха още за развиване на лидерските си качества и методите за поддържане на разговор с локалните и националните институции.

Националните срещи се провеждат от Националния юношески конгрес. Те се организират веднъж годишно в разнообразни български градове. Срещата в Русе се осъществя с дейната поддръжка на Община Русе и се финансира от Общинския годишен проект за младежта.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР