Съгласно действащата нормативна уредба в лечебното заведение не се поддържат

...
Съгласно действащата нормативна уредба в лечебното заведение не се поддържат
Коментари Харесай

Лекари от болниците не се отзовават на спешни случаи извън тях, обявиха от "Пирогов"

Съгласно настоящата нормативна уредба в лечебното заведение не се поддържат налични медицински екипи, които да се отзовават на постъпили сигнали за произшествия отвън територията на лечебното заведение. Това оповестяват от " Пирогов " откакто в медиите стана прочут случай, при който човек е бил блъснат пред болничното заведение, чиито лекари са отказали да оказват помощ и са пренасочили към повикване на незабавна помощ.

" Още повече, че в случай че лекарите изоставен болничното заведение с цел да отидат на местопроизшествието, това би сложило в риск здравето и живота на пациентите в незабавни положения, които към този момент са в лечебното заведение ", допълват от управлението на лечебното заведение.

Припомнят, че съществува телефон за незабавна помощ 112, който съществува във всички страни и изреждат кои институции са свързани с него. Обяснява се съответно за какви случаи е предопределен.

" Предвид горното, очевидците и /или участниците в произшествия застрашаващи живота и здравето на жители, следва да подават навреме сигналите си за това на тел. 112, който им подсигурява бърза и съответна реакция от страна на способените служби ", допълват от болничното заведение.

Уточняват, че сега, в който е подаден сигнала за потърпевшия, в кабинета на незабавното поделение с искане за доктор за оказване на незабавна здравна помощ на мястото на случая в кабинет № 105 /хирургичен/ е имало 10 пациенти със незабавни положения, очакващи незабавни диагностични и лечебни действия. Всички екипи на незабавно поделение са били ангажирани с диагностика, съвещания и лекуване на пациенти в незабавно положение. Същия ден в Спешното поделение на болница " Пирогов " е оказана помощ на близо 770 пациенти, като единствено през съответния кабинет са минали съвсем 100, допълват от там.

След като потърпевшият при въпросни случай е бил въпреки всичко закаран в болничното заведение и е оставен за лекуване в реанимацията. Пациентът е с черепно-мозъчна контузия. Към момента пациентът е контактен, съответен и остава на лекуване в клиниката по неврохирургия.

Съгласно Наредба 25 за оказване на незабавна здравна помощ Центровете за незабавна здравна помощ оказват незабавна здравна помощ на мястото на случая и по време на превоз, допълват от болничното заведение. Дежурният екип в Центровете за незабавна здравна помощ само може да търси помощ за диагностика и лекуване на незабавно болен пациент от дежурния доктор или експерт на държавно или общинско лечебно заведение за болнична помощ. Екипът на Центъра за незабавна помощ предлага пациентите за незабавна хоспитализация в болнично лечебно заведение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР