Съгласни сме да включим държавата в сделката, така че да

...
Съгласни сме да включим държавата в сделката, така че да
Коментари Харесай

Гинка Върбакова: Съгласни сме да включим държавата в сделката за ЧЕЗ

Съгласни сме да включим страната в договорката, тъй че да има надзор върху електроразпределителното сдружение в бъдеще, с цел да бъдат сигурни крайните консуматори. Веднага ще почнем диалози с продавачите, с цел да включим страната в тази договорка. Това съобщи Гинка Върбакова, притежател на компанията покупател на ЧЕЗ - „ Инерком България “ ЕАД, на взаимното съвещание на комисиите по енергетика и надзор над службите.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ЗАСЕДАНИЕТО

Гинка Върбакова: Премиерът желае надзор върху компанията

Гледайте съвещанието онлайн

Двете комисии изслушват през днешния ден в Народното събрание представители на способените институции по покупко-продажбата на ЧЕЗ Груп България.

На съвещанието участват и представители на Комисията за защита на конкуренцията, Комисията за енергийно и водно контролиране, Комисията за финансов контрол, Агенцията за приватизация и следприватизационен надзор, Държавната организация "Национална сигурност ", Държавната организация "Разузнаване ".

В залата е и министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова, както и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Първо пред комисиите приказва Гинка Върбакова. След това в закрита част депутатите ще изслушат страните, които имат "чувствителна информация " по случая.

„ Свидетели сме на един политически и стопански шантаж, целящ прекъсването на законова договорка. Яростното политизиране на продажбата на сдружението доближи до степен на сатанизиране. Различни политически сили, фактори и институции видяха в тази договорка опция единствено за повишение на политическите си рейтинги, тиражиране на спекулации “, съобщи Върбакова.

„ Атаките против нас са поради стопански ползи на към този момент отпаднали претенденти. Те желаят да завоюват подмолно посредством оказване на политически напън както върху нас по този начин и върху дружеството-продавач, изкривявайки медийната среда, инсценирайки неистини и клевети. Това е сюжет, в който отхвърляме да участваме “, безапелационна бе Върбакова.

"Политици от една партия попитаха по какъв начин може Гинка от Пазарджик да си купи ЧЕЗ. Бих върнала въпроса - по какъв начин може млада дама от село Крушовица на 28 година да си купи Техноимпекс. Не можем да си позволим да водим полемика на сходно равнище ", съобщи Върбакова, намеквайки за присъединяване на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в приватизацията на "Техноимпекс ".

На думите й реагира Румен Гечев от Българска социалистическа партия, който се обърна към председателстващия Делян Добрев: "Вземете се в ръце, другояче ще стане страховит скандал ".

Нинова за ЧЕЗ: Борисов носи персонална отговорност

Движение за права и свободи за ЧЕЗ: Нямаме информация

Каракачанов: Държавата не може да нападна договорката за ЧЕЗ

„ Искаме да опровергаем подозренията, че нямаме професионален опит и финансови благоприятни условия за застраховане на договорката. Държим да защитим положителното си име, ще отговорим на всички спекулации, на грозните избрания, които бяха отправени към нас ", уточни Върбакова.

Тя съобщи, че юристите им ще прегледат всички обидни квалификации, в това число и от най-високо политическо равнище. Няма да допуснем да се тиражират клюки, че сме подставени лица и който твърди сходни неща би трябвало да ги потвърди в съда, акцентира Гинка Върбакова.

За още настоящо и любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР