Сагата с футболния клуб Стандарт (Шивачево) става все по-заплетена, пише

...
Сагата с футболния клуб Стандарт (Шивачево) става все по-заплетена, пише
Коментари Харесай

Нови разкрития около сагата с предполагаемия клуб-фантом, взривил българския футбол

Сагата с футболния клуб Стандарт (Шивачево) става все по-заплетена, написа Sportal.bg. Припомняме, че през предходната седмица персонално министърът на спорта Радостин Василев разгласи, че е направил инспекция на отбора и защото има подозрения дали не е клуб-фантом, е сезирал способените органи. Василев стори това по сигнал на претендента за президент на БФС Димитър Бербатов.

От своя страна ръководителят на УС на Стандарт Динко Николов сподели, че клубът не е развивал активност от 2018-а до 2022 година и по тази причина не може да взе участие в конгрес на БФС. От футболния съюз пък са на радикално противоположно мнение и съгласно изпълнителния шеф Борислав Попов присъединяване на Стандарт (Шивачево) в изключителния конгрес през октомври 2021 година е законно.

Чисто документална инспекция откри следното:

На 5 февруари 2021 година ФК Стандарт (Шивачево) организира общо заседание, на което участват 13 от членовете на клуба. За ръководител на общото заседание е определен Динко Николов, а за протоколист - Илия Илиев. Дневният му ред е в четири точки.
`Нови
1. Изменение устава на клуба;
2. Освобождаване член на УС;
3. Избор на член на УС;
4. Избор на ръководител.
`Нови
Новият правилник е признат единомислещо с 13 гласа “за” и в него написа следното: Клубът реализира активност на състезателен клуб в социална изгода, в сходство с наредбите на Закона за физическото образование и спорта, за развиването и практикуването на спорта футбол.

`Нови
С цялостно единогласие е освободен един от членовете на УС и на негово място е определен различен. По същия метод е определен и ръководителят Динко Николов, който преди дни сподели, че клубът не развива активност от 2018 година. Другите двама членове на УС са Христо Сосеров и Виолета Атанасова.

Цялата тази информация е налична в Търговския указател, който вписва новия правилник на 19 март 2021 година.

На 27 април 2021 година съдружие “Футболен клуб “Стандарт” получава регистрация и в Министерството на младежта и спорта, което е наложително условие за развиване на спортна активност. Като представляващ клуба е записан Динко Николов.
`Нови

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР