Сагата с е особено интересна, каза в , съпредседател

...
Сагата с  е особено интересна, каза в , съпредседател
Коментари Харесай

Борислав Сандов: Когато Вера Су тръгна от Украйна, там хванаха Брендо

Сагата с " е изключително забавна, сподели в, съпредседател на партия " Зелено придвижване " и народен представител в 46 Народно заседание (НС) от " Демократична България “.

В началото, първите дни аз с неразбиране следях какво се случва. Отидох на място на петия ден, когато към момента нямаше задействани институции, което ме втрещи. Заварих на място един лек автомобил на брега, който беше на " Гранична полиция ". Нито една институция, никой. И се пропускаше значимо време. Аз незабавно се допитах до голям брой специалисти, с които се познавам и с които работим през годините. Разбрах, че имаме тъкмо четири дни умерено време, през което може и би трябвало да се случи цялата интервенция по изкарването на този транспортен съд оттова. Веднага започнах да звъня на двама министри, на премиера персонално, с цел да направя нужното, с цел да ги предизвикам да работят.

Мисля, че дадох скъпи препоръки, тъй като те се случиха във времето, само че доста по-късно, след седмица. Едно от нещата, за които приканих, а след две седмици другото. А точно, стана ясно, че българските институции, като " Морска администрация ", като институциите, които охраняват нашите граница, брегова защита и така нататък, не са свършили своята работа. Дали е бойкот, дали е нещо друго, на процедура имаше незаконно безучастие. Заради което аз безусловно споделих и на премиера, и на министъра на превоза, че те доста бързо би трябвало да задвижат настоящите отраслови институции. И безусловно уволнението на шефа на " Морска администрация " трябваше да стане на момента, тъй като той не беше извършил неща, вменени му по закон. Това се забави с една седмица.

Първото деяние, което направиха, беше да качат шефа на " Морска администрация " на кораба, с цел да управлява интервенцията. Което докара до падаше в морето, до момента в който се опитваха да разтоварят на баржа, която не можеше да поеме толкоз товар и тя също заседна. Пълен шок беше всичко това като дейности. Впоследствие аз още на първия ден намерих всички способени частни компании, тъй като се видя, че българската страна няма техническата опция да обезпечи този развой и изпратих всички частни компании, които се намират в района и които могат да свършат дадена работа. Оказа се несъмнено, че една от тези компании, която е най-близко ситуирана, в Бургас, има вземания към страната в границите на 100 000 $, поради интервенция, която е изпълнила и не е платена . Те желаеха, в случай че би трябвало да се включат незабавно, да има наложителна гаранция да има решение на Министерския съвет, с цел да знаят, че могат да си потърсят тези пари, освен на положителната воля и казана дума. Това решение се взе две седмици по-късно от Министерския съвет, за тези компании.

Затова споделям, че едно безучастие освен от страна на заварените институции от предходно ръководство, само че също и на служебния кабинет, докара до това сега корабът да не може да бъде изведен оттова на личен ход. С три четвърти от товара си е на борда, който доста мъчно ще се разтовари. Сега след няколко дни несъмнено ще се отвори още един прозорец от време, не толкоз хубаво, колкото беше през първите 10 дни от засядането му, в което се надявам този товар да може да бъде отстранен оттова. Той към този момент не може да се употребява, тъй като е наводнен с морска вода. Неизползваем е, тъй като не можеш да разхвърляш солена тор на земеделска земя.

Друг е въпросът какво стана с товара, който беше лишен, тъй като към момента не е ясно той къде е претрупан. Това са към 200 000 лева товар, защото са към 200 тона това, което е изнесено до пристанище.
 Корабът Вера Су не може да бъде избавен, провеждат акция по изваждане на имуществото Корабът " Вера Су " не може да бъде избавен, провеждат акция по изваждане на имуществото
Машинното поделение на товарния транспортен съд " Вера Су ", който заседна край местността Яйлата, е наводнено, а корпусът на плавателния съд има п...

Истината е, че не знаем дали товарът е единствено карбамид. Това е по документи за товара. Не са направени анализите или най-малко не са станали обществено притежание. Не е ясно дали има още някакъв товар .

Аз засегнах този въпрос още в първия ден, в който бях там. Да се разбере за какво този транспортен съд е изпуснат да стигне до брега. Оказа се, че в региона има радарна сянка . Тя може би съзнателно се държи като радарна сянка, с цел да могат да изплуват избрани пакети като предходната година тъкмо в тази част.

Това, дали не може да се откри. Това само със свидетелски показания от останалата част от екипажа може да бъде открито. Така че ние това не го знаем. Може да е това, може да е съзнателно напредване на кораба до брега. Защото, както споделих, предходната година (бел. ред. - в действителност през 2019 година) на същото място.

Денят, в който корабът напуща пристанището в Украйна, е същият, в който. Това са едни особени съвпадения. Не знам, допустимо е. Това също не можем да го потвърдим, просто тъй като първите дни институциите спаха.

Между другото, това е една от хипотезите, които прокуратурата също задвижи и загатна, че се работи и по нея.
 Засега няма замърсяване на водите край заседналия транспортен съд „ Vera Su “ Засега няма замърсяване на водите край заседналия транспортен съд „ Vera Su “
Не е намерено замърсяване на водата към заседналия транспортен съд " Vera Su ", оповестяват от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Еки...

Важно е да се означи, че единственото нещо, за което може да бъде похвалено министерството, е, че настояваше изключително доста да бъде източено горивото, тъй като беше доста. Това е лек дизел, който е доста рисков за морската среда, несъмнено. Но останалата част от потопеното корабно съоръжение, мотор, мотор и така нататък, мъчно ще бъдат изнесени, без да нанесат вреда. Много е значимо да отчетем две неща. Замърсяване има от деня на стигането на товара до брега, тъй като е имало пробив и беше открито, в денят, в който аз бях там, на петия ден, се взеха проби, три дни по-късно излязоха анализите и резултатите и се откри, че има замърсяване на морската среда тъкмо от азотни частици, азотни съединения.

Другото, което е значимо да се каже, че този товар, както е сега, замърсява Черно море като цяло. Но в доста дребни мащаби, в случай че остане по този начин в кораба и лека-полека се просмуква в морето. Ако обаче се стигне до по-лошата догадка, която при неприятно време е доста евентуална, корабът безусловно да се разцепи под напора на вълните. Той в този момент устоя на първите огромни талази, тъй като беше в някаква степен укрепен и тъй като към този момент е легнал на дъното, там е плитко. Но в случай че се стигне до разединение, това значи точково мощно замърсяване. И периметърът от 15, 20, 30 благи остава безусловно в най-тревожната част, тъй като, изключително за дънните жители, които мъчно се придвижват, това проникване на тези азотни съединения през хрилете, безусловно изгаря хрилете им и те се задушават. Така че всичкият калкан и друга дънна риба на процедура е в доста тежко положение.

Отделно в средносрочен и дълготраен проект настава по този начин наречената еутрофикация, което е едни характерни процеси на разцвет на фитопланктон, за който доста хора ще си кажат " а, отлично ", само че в действителност не е отлично. Това нещо ще сътвори вреди за цялата екосистема в региона, всичките риболовци, на които в този момент им е жътвата, в този момент е най-силната част от техния сезон и които са в региона на процедура ще претърпят вреди. Мидените ферми, които са в региона също. А в дълготраен проект това ще сътвори едни условия по Северното черноморие или според от това по какъв начин се движат морските течения, ще очертаят един не изключително прелестен за туризъм морски бряг.

Още - във видеоматериала.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР