Сагата по смяната на управлението в “Александровска“ болница приключи и

...
Сагата по смяната на управлението в “Александровска“ болница приключи и
Коментари Харесай

След повече от месец процедурни хватки вече и “Александровска“ е с ново ръководство

Сагата по промяната на ръководството в “Александровска “ болница завърши и новото ѝ управление към този момент е вписано в Търговския указател. Новият шеф доктор Атанас Атанасов и новите членове на Съвета на шефовете най-сетне встъпват в служба, повече от месец откакто служебният здравен министър Стойчо Кацаров предприе промяната в управлението. Тя беше подбудена от инспекция на Министерство на здравеопазването, която откри редовно влошаващо се финансово положение на болничното заведение в последните 10 години, като през по-голямата част от времето отпред на нея беше Костадин Ангелов, досегашен здравен министър в държавното управление на Бойко Борисов.

Порочни практики бяха разкрити и при приемниците на Ангелов доктор Димитър Буланов и доктор Борис Богов, при които решения за ръководството и разходването на средства в болничното заведение не били взимани по законоустановения ред. във връзка с проф. Димитър Буланов в качеството му на член на досегашния ръб на " Александровска ", защото е изпълнявал п.

Подобно на болница “Лозенец “, обаче, подхванатите смени в управлението на “Александровска “ удариха в началото на камък поради процедурни пречки и обжалвания.

Отказът на Агенцията по вписванията да впише новото управление на Александровска Стойчо Кацаров, който даже настоя за уволнението на шефката ѝ Габриела Козарева, която малко по-късно се раздели с поста, въпреки и не тъкмо поради този проблем. В следствие и до момента в който остарялото обжалваше освобождението си.

В последна сметка, повече от месец, след подхванатата смяна новото управление е вписано и то с.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР