Сагата Десислава Иванчева изглежда скоро няма да свърши, след като

...
Сагата Десислава Иванчева изглежда скоро няма да свърши, след като
Коментари Харесай

Бившият пиар на Младост нарече Александър Ваклин лъжец и престъпник

Сагата " Десислава Иванчева " наподобява скоро няма да свърши, откакто пиарът на регион " Младост " по времето на наказаната на първа инстанция на 20 години затвор за искане на рушвет районна кметица Петър Кърджилов назова главния очевидец против Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова - Александър Ваклин, " лъжесвидетел, измамник и нарушител ".
В особено послание към медиите, Кърджилов е безапелационен, че карцерът на Иванчева и присъдата са изфабрикувани. И прибавя, че Ваклин е подал иск за клюка персонално против него, само че след това самият Ваклин е прекратил желае.
" За следващ път най-категорично и отговорно декларирам, че строителният бизнесмен Александър Ваклин, главен очевидец по делото за „ рушвет ” против Десислава Иванчева и Биляна Петрова, е лъжесвидетел, измамник и нарушител. Още в деня на бруталния арест на Иванчева и Петрова, като пиар експерт в община " Младост " заявих и неведнъж повторих, в това число и като свикан очевидец по делото, че кметът и зам.-кметът на регион " Младост " са жертви на закононарушение по набедяване в рушвет. Основни съучастници в това закононарушение са Александър Ваклин и актуалният единствен претендент за основен прокурор Иван Гешев. Сигурен съм, че цялото това закононарушение и сюжет по набедяване на кметовете на Младост с подмятане на пари в колата им е осъществено с благословията както на премиера Бойко Борисов, по този начин и на основния прокурор Сотир Цацаров.

Вчера основните съучастници в закононарушението против Иванчева и Петрова – Ваклин и Гешев, дружно с основния прокурор Цацаров разиграха една долнопробна пъклена комедия с основно настоящо лице лъжесвидетелят Ваклин. Последният отишъл да се жалва на основния прокурор и заместника му, че бил подложен на целенасочени старания в общественото пространство да бъде наранена персоналната и професионалната му известност, в това число и посредством медийни изявления, съдържащи откровени неиситини. От своя страна, маститите прокурори на Борисов, Пеевски, Доган и мафията – Цацаров и Гешев, рекли, че ще застанат зад всеки очевидец в отбрана на законовите му права. Ръководството на прокуратурата било на безапелационната позиция, че са недупостими опити за напън върху очевидци и уронване на положителното им име, в това число и черз дирижирани медийни акции. Недопустими били и всевъзможни опити за манипулиране на публичното мнение по отношение на хора, изпълнили гражданския си длъг.

Мога да напиша десетки страници за пъкления скрит план, наименуван " осъществяване на цивилен дълг на Ваклин ", за натиска на мафиотизираните институции върху подсъдимите Иванчева, Петрова и Дюлгеров, за дирижираната от прокуратурата медийна акция с набедяване в искане и взимане на рушвет, която съвсем съумя да съсипе репутацията на Иванчева и Петрова (факт е, че не бяха очаквали подобен отпор персонално в мое лице; аз няма да спра да се боря за излизането на истината по този случай, тъй като съм професионален комуникатор и за мен етичността и истината са постоянно на първо място). Ще обърна внимание обаче на един въпрос: Какво прави в правовата страна човек, който твърди, че медии уронват положителното му име и известност? Отговорът: обръща се към съда и подава тъжба съгласно законодателството за клюка и засегнатост. Не върви на среща с прокурори, която да се отразява от медиите, а се обръща към съда. Последното значи само, че в България към този момент доминира тирания, главно оръдие на която е прокуратурата.

Тук е моментът да споделя с обществото, че Александър Ваклин въпреки всичко е завел просба против за клюка в Софийски областен съд, персонално против мен за мои изказвания в медии и мои Facebook статуси, която обаче самичък е прекратил. С тъжбата на Ваклин против мен на 9.11.2018 година в СРС е формирано наказателно дело от частен темперамент с номер 18885/2018. В тъжбата си Ваклин написа: " …същият (Петър Кърджилов) разгласи позорни и погрешни условия и сподели унизителни за достойнството и достолепието ми думи, с което съзнателно и неоснователно урони достойнството и достолепието ми, защото разгласените изказвания са неистинен, позорни и даже ми приписват закононарушения, които не съм направил ". Ваклин цитира в тъжбата си 15 случая, в които обществено го назовавам измамник, лъжесвидетел и го показвам като член на проведената незаконна група, осъществила закононарушението по набедяване на Иванчева и Петрова в закононарушение искане и взимане на рушвет. По-нататък Ваклин споделя, че моите изказвания са причина за непоправими вреди и финансови загуби на компанията му: " …Аз строя и продавам жилища – сфера, в която доверието се гради не с години, а десетилетия, и изказванията на господин Кърджилов нанасят непоправими вреди освен по персоналната ми известност, а и по комерсиалната активност, която реализирам. След разгласяването на цитираните клюки и след нанесените ми обиди, не закъсня и отрицателното отражение в всекидневно осъществяваните търговски интервенции и покупко-продажби, като всеки стартира да демонстрира подозрение към мен като към нарушител и измамник. Формирането на отрицателна социална настройка вследствие на изказванията на господин Кърджилов към моята персона неизбежно докара до отлив на клиенти и финансови загуби, спад в продажбите, засягане на финансовите графици и неспособност на сдруженията, представлявани от мен, да се вместят в плануваните на база досегашния ритъм на продажбите финансови проекти ".
Ваклин приключва текста на тъжбата си със следните заключителни фрази: " Ето за какво, и като съзнавам, че това е вярното и само средство за всеки жител да отбрани своите престиж и чест и достолепие, представям актуалната просба против ПЕТЪР ПЛАМЕНОВ КЪРДЖИЛОВ за това, че същият разгласи позорни неистинен условия и обиди посредством ефира на цитираните телевизионни и радиопредавания и посредством профилът си във Facebook, като за всички тези условия подсъдимият (?!) е наясно, че са погрешни, и съставляват посягане върху достойнството, престижа и името на мен и моето семейство и уронване на престижа ми в персонално качество и като търговец, и апелирам да същия да понесе своята наказателна отговорност ".
Първо, веднага като осъзнава, че търсенето на правата посредством съда е " вярното и само средство за всеки жител да отбрани своите престиж, чест и достолепие ", то какво прави Ваклин през вчерашния ден на среща с основния прокурор и съучастникът си Иван Гешев? Ако Ваклин има искания към " Биволъ ", " Фрогнюз " или друга медия, за какво не потърси правата си в съда? Второ, по отношение на събитията за неговите неистини, лъжесвидетелстване и съучастието му в ОПГ, аз съм безусловно наясно, че те са правилни и имам доказателства за това, множеството от които станаха към този момент известни на обществото.
Така и не получих опция да показва тези доказателства в правосъдна зала, тъй като очевидно Ваклин е бил посъветван да не продължава. Вероятно задачата на тази просба е била само да бъда сплашен и да запушат устата ми. Така, на 14 ноември 2018 със правосъдно предписание на Ваклин е даден седем дневен период да в профил недостстъци в тъжбата си, да показа съответно пълномощие за юриста си и да внесе държавна такса. Той не прави нищо от това и наказателното произвеждане е прекъснато със правосъдно предписание от 14.01.2019 година

Днес още веднъж стоя с лицето и името си на професионален комуникатор и в актуалното известие до медиите декларирам изрично, че строителният бизнесмен Александър Ваклин е измамник, лъжесвидетел и нарушител – участник в органзирана незаконна група, направила закононарушението по набедяване в закононарушения искане и взимане на рушвет на кмета и зам.-кмета на регион " Младост " Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Другият главен участник в тази ОПГ е актуалният единствен претендент за основен прокурор и сегашен зам.-главен прокурор Иван Гешев. Очаквам, в случай че тези две лица считат, че моите изказвания за тях са клюка, да си потърсят правата по съответния правосъден ред ".
Какво сподели Александър Ваклин за делото " Иванчева " пред Actualno.com - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР