Съединентие щати разкритикуваха заявката на Полша, че е готова да

...
Съединентие щати разкритикуваха заявката на Полша, че е готова да
Коментари Харесай

САЩ критикуваха заявката на Полша да даде изтребители на Украйна

Съединентие щати разкритикуваха поръчката на Полша, че е подготвена да съобщи своите изтребители МиГ-29 на Украйна. Варшава съобщи, че ще изпрати своите самолети в базата " Рамщайн " в Германия неотложно и безплатно.

В същото време Варшава желае от Вашингтон да даде използвани самолети със съответните оперативни благоприятни условия. След настояването на украинския президент Зеленски американски конгресмени настояха пред президента Байдън да контракти доставки за Украйна на бойни самолети, които украинските водачи са подготвени да ръководят.

Полският министър председател Моравецки сподели пред публицисти, че Варшава не е подготвена да достави независимо изтребители на Украйна. Полша и НАТО не са страни във войната, по тази причина решенията се вземат от всички сътрудници в Алианса, уточни министър председателят. От Пентагона оповестиха желанието на Полша като " несвоевременно ", а вторият посланик на Вашингтон - Виктория Нюланд разяснява тематиката:

" Чух решението на полското държавно управление безусловно до момента в който карах насам. Доколкото ми е известно, то не е съветвано с нас. Не сме известени, че възнамеряват да ни дават самолети. Но както знаете, от дни се водят диалози по тематиката, след молбата на украинската страна за подпомагане. Ще продължим да следим тематиката ", съобщи Виктория Нюланд, заместник-държавен секретар на Съединени американски щати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР