Съединените щати затварят въздушното пространство за всички руски самолети, каза

...
Съединените щати затварят въздушното пространство за всички руски самолети, каза
Коментари Харесай

Байдън: САЩ затварят въздушното пространство за всички руски самолети

Съединените щати затварят въздушното пространство за всички съветски самолети, сподели американският президент Джо Байдън в тирада пред Конгреса.

„ Днес разгласявам, че следваме нашите съдружници за по-нататъшна изолираност на Русия, като затворим американското въздушно пространство за всички съветски полети и усилим натиска върху тяхната стопанска система “, сподели той, представен от РИА Новости.

Министерството на превоза на Съединени американски щати съобщи, че възбраната за потребление на въздушното пространство на Съединени американски щати се отнася за всички самолети, свързани с Русия, в това число чартърни полети.

„ Уведомлението ще се ползва за всички самолети – сертифицирани, ръководени, регистрирани или следени от всяко лице, обвързвано с Русия. Това включва и чартърни полети.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи, че е решил да организира специфична военна интервенция, с цел да отбрани хората от тормоз и геноцид от киевския режим, да демилитаризира и денацифицира Украйна, да изправи пред съда тези, които са направили голям брой кървави закононарушения против цивилни жители, в това число съветски жители. Държавният глава акцентира, че Русия няма да разреши на Украйна да има нуклеарни оръжия.

Миналата неделя ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че външните министри на страните от Европейски Съюз са одобрили нов пакет от наказания против Руската федерация, в това число затваряне на въздушното пространство на Европейски Съюз, спиране на връзката на редица съветски банки от SWIFT и блокиране на активи на централната банка. Той също по този начин разгласи желанието на Европейски Съюз да разшири глобите против предприемачи и членове на съветския хайлайф по отношение на военната интервенция в Украйна.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР