Съединените щати, заедно със своите съюзници в Европа, активно обсъждат

...
Съединените щати, заедно със своите съюзници в Европа, активно обсъждат
Коментари Харесай

Петролът достигна близо $140 долара за барел

Съединените щати, дружно със своите съдружници в Европа, " интензивно разискват " опцията да не внасят съветски нефт, съобщи държавният секретар Антъни Блинкен в изявление за NBC.

Вашингтон може да наложи ембарго без присъединяване на европейски съдружници, оповестяват два източника на Bloomberg. Все още не е взето решение по този въпрос.

Камарата на представителите на Конгреса изследва опцията за създаване на законопроект за възбрана на вноса на съветски нефт, разгласи ръководителят на долната камара Нанси Пелоси.

На Русия се падат почти 3% от вноса на нефт в Съединени американски щати, демонстрират формалните данни на Съединени американски щати.

На фона на изказванията на Вашингтон фючърсите за петрола Brent се покачиха с 18% при започване на търговията в понеделник и в един миг надвишиха 139 $ за барел. Рано тази заран цената на фючурсите бе към $129 за барел.

Анализатори от JPMorgan Chase & Co. считат, че Brent може да доближи 185 $ за барел до края на годината, в случай че спиранията на доставките...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР