Съединените щати забраниха износа на луксозни стоки за Русия и

...
Съединените щати забраниха износа на луксозни стоки за Русия и
Коментари Харесай

САЩ забраниха износа на луксозни стоки за Русия и Беларус

Съединените щати не разрешиха износа на първокласни артикули за Русия и Беларус като наказателна мярка за нашествието в Украйна.

По-рано президентът Джо Байдън разгласи, че Г-7 ще лиши Русия от статута на най-облагодетелствана нация в търговията. Тази стъпка разрешава налагането на наказателни мита за съветските артикули.

Г-7 ще прекъсне достъпа на Москва до финансиране от МВФ и Световната банка. Вашингтон не разрешава американски вложения във всички браншове на съветската стопанска система и вноса на съветски водка, морски храни и диаманти.

Байдън се разгласи против директна борба на Москва с НАТО, тъй като тя би довела до " Трета международна война, само че предизвести Москва, че ще заплати " жестока цена ", в случай че употребява химическо оръжие в Украйна.

" Лишаването от статута на най-облагодетелствана нация в търговията ще затрудни Русия да прави бизнес със Съединените щати. В унисон и с други страни, които съставляват половината от международната стопанска система, това ще бъде още един пагубен удар за съветската стопанска система, която към този момент страда доста тежко от нашите наказания. Няма да приказвам за разузнаване, само че Русия ще заплати жестока цена, в случай че употребява химическо оръжие ", съобщи Джо Байдън.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР