Съединените щати, Южна Корея и Япония ще обсъдят Северна Корея

...
Съединените щати, Южна Корея и Япония ще обсъдят Северна Корея
Коментари Харесай

САЩ, Южна Корея и Япония умуват как да ограничат заплахите на КНДР

Съединените щати, Южна Корея и Япония ще обсъдят Северна Корея и други международни въпроси, засилвайки тристранното си съдействие , оповестява " Ройтерс ".

Съветниците по национална сигурност на трите страни ще се срещнат в Сеул през днешния ден и в събота.

Днес съветникът по национална сигурност на Южна Корея Чо Тае-йонг организира двустранни диалози с японския си сътрудник Такео Акиба и американския Джейк Съливан, по време на които те се съгласиха да засилят съдействието за ограничение на нуклеарната опасност и ракетните провокации от страна на Северна Корея.

Тристранна среща ще бъде извършена на следващия ден.

Трите страни осъдиха изстрелването на първия предишния месец поради нарушение на голям брой резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
 КНДР ще смята интервенция в работата на спътниците си за оповестяване на война
КНДР ще смята интервенция в работата на спътниците си за оповестяване на война

Пхенян ще отговори на всяка интервенция на Съединените щати в космоса

На собствен ред Пхенян отхвърли рецензиите и уточни, че този ход ще усъвършенства опциите му да следи военната активност на Съединени американски щати и техните съдружници.

Спорът предопределено да ограничи риска от непреднамерени конфликти сред Севера и Юга, които механически остават във война.

В сряда представителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби съобщи, че съветниците ще обсъдят районни въпроси от съвместен интерес, " изключително в средата на сигурността ", в опит да надградят съглашението за задълбочаване на съдействието.

След встъпването си в служба през май 2022 година президентът на Южна Корея Юн Сук-йол сложи като приоритет възобновяване на връзките с Япония и подновяването на тристранното съдействие в региона на сигурността със Съединените щати в миг, когато Северна Корея ускорява оръжейните си стратегии и намерено заплашва Юга.

Съединени американски щати и Южна Корея също ще проведат обособена среща в събота, с цел да обсъдят разширение на съдействието в региона на модерните технологии, като чипове, акумулатори, чиста сила и изкуствен интелект.
 Съединени американски щати постановат наказания против Северна Корея след изстрелването на шпионски спътник
Съединени американски щати постановат наказания против Северна Корея след изстрелването на шпионски спътник

Списъкът също включва основани в чужбина сътрудници, упрекнати в улеснение на избягването на санкции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР