Съединените щати, Южна Африка и Европейският съюз временно ще спрат

...
Съединените щати, Южна Африка и Европейският съюз временно ще спрат
Коментари Харесай

САЩ, РЮА и ЕС временно спират употребата на ваксината на „Джонсън и Джонсън“

Съединените щати, Южна Африка и Европейският съюз краткотрайно ще спрат използването на имунизацията против Covid-19 на „ Джонсън и Джонсън “ поради случаи на кръвни съсиреци след имунизиране. Шест случаи са били открити след сложени над 6,8 милиона дози от имунизацията, оповестява Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати.

Подобни случаи имаше и след имунизиране с препарата на „ АстраЗенека “, което докара до ограничение на използването му.

Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати предлага пауза в слагането на имунизацията на „ Джонсън и Джонсън “ поради нерешителност и удостовери, че един пациент е умрял от затруднения на кръвосъсирването, а различен е в сериозно положение.

Всичките шест случаи са при дами сред 18 и 48-годишна възраст, като признаците са се появили сред 6 и 13 дни след имунизацията.

„ Джонсън и Джонсън‘ е американска здравна компания, само че имунизацията е създадена основно от фармацевтичния ѝ клон „ Янсен “ в Белгия. За разлика от други препарати тяхната ваксина е от една доза и може да се съхранява при естествени температури на хладилника, което улеснява разпространяването й. Въпреки че доста страни са поръчали милиони дози, препаратът е утвърден единствено в няколко страни.

Световната здравна организация съобщи, че следи деликатно обстановката и изчаква отчетите на американския и европейския регулатор. Тъй като използването на имунизацията към момента не е почнала в Европейски Съюз, специалистите обявиха, че ще изчакат да видят идващия ход на Съединените щати. Южна Африка, която беше първата страна приложила препарата, също спря към този момент имунизациите с него. Той се трансформира в желаната ваксина, откакто изследвания демонстрираха, че има по-висока степен на отбрана против южноафриканския вид на вируса.

Междувременно, че е почнала тествания на нови версии на имунизацията, ориентирани против този вид. Ваксината ѝ против Covid-19 е посочила 90 процентова успеваемост против заразяване с ковид и 95 на 100 по отношение на насърчаване на тежки затруднения поради вируса.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР