Съединените щати въвеждат втори пакет санкции срещу Русия заради случая

...
Съединените щати въвеждат втори пакет санкции срещу Русия заради случая
Коментари Харесай

САЩ налагат нови санкции на Русия заради случая „Скрипал

Съединените щати вкарват втори пакет наказания против Русия поради случая " Скрипал ", защото Москва, съгласно тях, не е предоставила нужните гаранции според американското законодателство, съобщи върховен началник на американската администрация пред РИА Новости, представени от БГНЕС.
" След първия пакет наказания в отговор на потреблението от Русия на Новичок при опит за нападение над частно лице в Обединеното кралство, Русия не даде гаранциите, изискани от американското законодателство, тъй че вкарваме втори пакет наказания ", съобщи формалният представител.
По-рано Политико, базирайки се на два източника в администрацията на Съединени американски щати, заяви, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е подписал декрет за въвеждане на втори пакет наказания против Русия във връзка със случая с отравяне на някогашния чиновник на ГРУ, Сергей Скрипал и щерка му Юлия. В средата на май заместител държавният секретар на Съединени американски щати Андреа Томпсън заяви, че вторият пакет от наказания на Съединени американски щати против Русия по отношение на по този начин нареченото дело „ Скрипал “ е квалифициран и изпратен до държавния секретар и президента на страната. В британския град Солсбъри на 4 март 2018 година съгласно английските управляващи някогашният чиновник на ГРУ Сергей Скрипал и щерка му Юлия бяха отровени, което провокира огромен интернационален скандал. Лондон счита, че съветската страна е забъркана в отравянето на Скрипал с веществото А234, Москва изрично отхвърля това. Руският министър на външните работи Сергей Лавров през май 2018 година съобщи, че делото на Скрипал се разпада заради неналичието на каквито и да било доказателства за виновността на Русия.
Мария Захарова, формален представител на съветското външно министерство, сподели по-рано, че към 60 дипломатически ноти са изпратени до Министерството на външните работи по случая „ Скрипал “ с искане да се даде достъп на Русия до следствието, като и за правна помощ и оферти за съдействие, в това число за взаимно следствие, само че английските управляващи не са дали отговор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР