Съединените щати трябва да направят отстъпка на Русия, като уверят

...
Съединените щати трябва да направят отстъпка на Русия, като уверят
Коментари Харесай

Американски генерал призова да се лишат Украйна и Грузия от правото да се присъединят към НАТО

Съединените щати би трябвало да създадат отстъпка на Русия, като уверят Москва, че Украйна и Грузия няма да станат членове на НАТО, сподели пенсионираният генерал-лейтенант на Съединени американски щати Дейл Дейли в публикация в National Interest, написана в съавторство с военния съветник Джеймс Фаруел.

„ Тези страни нямат право сами да се причислят към НАТО, тяхното участие е допустимо единствено с покана. Не е належащо за западните ползи на сигурността те да станат членове на алианса. Западът няма потребност да им дава двусмислени подмятания, тъй че Русия да почувства, че връзките с тях са равносилни на участие в блока “, цитира американският военачалник РИА Новости.

Изданието споделя, че Украйна би трябвало да тръгне по пътя на Австрия, която получи безпристрастен статут след Втората международна война. „ Украйна може да одобри статут, сходен на австрийския. Австрия е народна власт, която си сътрудничи с всички страни и поддържа своята самостоятелност “, се отбелязва в публикацията. Такъв статут не би навредил на Запада, а също по този начин би премахнал страховете на Русия, заключават създателите на публикацията.

Ден преди този момент държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че Съединени американски щати са дали на Русия писмен отговор на предложенията на Москва за гаранции за сигурност. В същия ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разгласи, че Северноатлантическият алианс е дал на Москва писмен отговор на предложенията за сигурност. В същото време той акцентира, че НАТО няма да прави компромис с Русия по отношение на правото на нито една страна, в това число Украйна, да се причисли към алианса. Той също по този начин прикани Русия да изтегли войските си от Украйна, Грузия и Молдова.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР