Съединените щати силно подкрепят присъединяването на Албания и Северна Македония

...
Съединените щати силно подкрепят присъединяването на Албания и Северна Македония
Коментари Харесай

От Възраждане искат посланика на САЩ у нас да даде официално обяснение по казуса със санкциите

Съединените щати мощно поддържат присъединението на Албания и Северна Македония към Европейския съюз и имат вяра, че това ще е от изгода за всички страни в района - се споделя в изказване на представителя на Държавния департамент Нед Прайс. В него се прецизира, че администрацията на президента Байдън не обмисля наказания против българското държавно управление и се показва увереност, че държавните управления на Северна Македония и България са поели по пътя на градивния разговор за разрешаване на разликите си. Изявлението беше публикувано от посолството на Съединените щати у нас.



Лидерите на партия " Възраждане " Костадин Костадинов и Цончо Ганев разясниха информацията от Държавния департамент на Съединени американски щати, че администрацията на Байдън не обмисля наказания против страната ни. Те подчертаха, че желаните против България наказания във връзка РСМ са от висшестоящи депутати в конгреса на Съединени американски щати. Тези хора, по думите на Костадинов, не били инцидентни и по тази причина партията му упорства българският външен министър да извика на среща посланика на Съединени американски щати у нас и да изиска публично пояснение от Херо Мустафа по тематиката.

От " Възраждане " желаят и незабавно разпускане на всички военни бази с американско присъединяване у нас и твърдо възразяват против градежа на нова база край Варна.



По мотив митингите против зеления документ и срещата му с премиера и здравния министър, Костадин Костадинов сподели, че през днешния ден е разговарял със здравния министър Асена Сербезова за хода на работата на работната група, която ще бъде образувана по проблема с представители от кабинета и " Възраждане ".

Сербезова му е обяснила, че координацията на работната група, която ще работи на паритетен принцип, е предоставена на Радка Аргирова. Срокът и за работа е до 2 февруари.

От " Възраждане " щели да изчакат да видят какви ще бъдат заключенията.

Изразиха обаче страдание, че както постоянно решението щяло да бъде политическо. Костадинов изясни, че споделя " за жалост ", тъй като явно казусът със обстановката към налагането на ограничавания не е медицински, а политически и както самата госпожа Сербезова си признала - налагането на зеления документ е общностен ангажимент.

Костадинов обаче има вяра, че специалистите и от едната, и от другата страна, ще бъдат задоволително уважавани имена, с цел да могат да излязат с едно общо консолидирано решение в полза на всички български жители. Никой няма интерес от повече митинги съобщи още водачът на " Възраждане ".

Снимки: Десислава Кулелиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР