Съединените щати ще защитят всеки сантиметър от територията на членките

...
Съединените щати ще защитят всеки сантиметър от територията на членките
Коментари Харесай

Пентагонът: Ще защитим всеки сантиметър от НАТО, ако Русия нападне, която и да е страна

Съединените щати ще защитят всеки сантиметър от територията на членките на НАТО в Европа, в случай че Русия извърши нахлуване, сподели Сабрина Сингх от пресслужбата на Пентагона, съобщи организация ukrinform, цитира Факти.

Съединените щати са подготвени да изпълнят отговорностите си за отбрана на страните-членки на НАТО, в това число тези, свързани с съветски ракетни офанзиви, които биха могли да застрашат Полша, съобщи тя, откакто съветска ракета навлезе във въздушното пространство на Полша.

" Ние ще пазиме всеки сантиметър от територията на НАТО. Ако съдружник от НАТО бъде атакуван - ние, несъмнено, не бихме желали да забележим това - само че ние ще пазиме всеки сантиметър от територията на НАТО ", сподели тя, отговаряйки на изказването на полската страна за опцията за заличаване на съветски ракети, в случай че е належащо.

В същото време представителката на Пентагона означи, че приоритет за Съединени американски щати в този подтекст остава обезпечаването на Украйна с нужните оръжия: „ След като получим пакет с в допълнение финансиране от Конгреса, ще продължим да въоръжаваме Украйна с това, от което има потребност на бойното поле ".

Наскоро бе обявено, че Полша и НАТО са разискали евентуални защитни ограничения след нарушаването на полското въздушно пространство от съветска крилата ракета, оповестиха от външното министерство във Варшава. Полският външен министър Радослав Шикорски е разговарял с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за опцията за усилване на сигурността на полското въздушно пространство и на въздушното пространство на алианса, оповестиха от ведомството.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР