Съединените щати ще третират Русия като пълноправен участник в Азиатско-тихоокеанската

...
Съединените щати ще третират Русия като пълноправен участник в Азиатско-тихоокеанската
Коментари Харесай

САЩ загърбиха санкциите срещу Русия - допускат представител на Кремъл на срещата на върха на АТИС

Съединените щати ще третират Русия като пълновръстен участник в Азиатско-тихоокеанската среща на върха тази седмица в Сан Франциско, макар напъните на Съединени американски щати да изолират Москва поради нахлуването й в Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

Тъй като визитата на президента Владимир Путин е политически немислимо, вицепремиерът Алексей Оверчук ще съставлява Русия на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие (АТИС), която се организира сред 11 и 17 ноември.

„ Той се третира като началник на делегация и ще има опция да взе участие пълноценно в събитията през седмицата “, заяви Мат Мъри, чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати.

Оверчук попада под разнообразни западни наказания, в това число от Европейския съюз, само че не и съответно под глобите на Съединени американски щати, за разлика от огромна част от висшето управление на Русия.

„ Постоянно сме казвали през цялата година, че желаеме да бъдем положителни домакини на АТИС “, сподели Мъри в коментар за 21-членната организация.

„ Но ние щяхме да го създадем в границите на законите и наредбите на Съединените щати. И присъединяване на Русия, явно, е било завършено от това, заради глобите “, сподели той.

Служителят призна, че Оверчук " ясно няма да бъде на същото равнище " в дипломатическия протокол като държавни и държавни ръководители, които идват в АТИС.

Сред водачите е и китайският президент Си Дзинпин, който ще се срещне с президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

Съединените щати показаха вяра за стабилизиране на връзките с Китай и намиране на лимитирани области на съдействие.

За разлика от това, Вашингтон приключи множеството контакти с Русия, откогато Путин се опълчи на предизвестията на Съединени американски щати и стартира пълномащабната си инвазия в Украйна през февруари 2022 година, което докара до милиарди долари американска и друга западна помощ за Киев.

Путин е изправен пред заповед за арест от Международния углавен съд и взе участие в срещи на върха тази година в Южна Африка и Индия – и двете доста по-приятелски настроени към Русия, в сравнение с към Съединените щати – макар че неотдавна пътува до Китай.

Миналия месец Държавният департамент даде ясно да се разбере, че няма да приветства Путин в Сан Франциско, което накара Русия да отговори, че всеки член на АТИС самичък дефинира представителството си. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР