Съединените щати ще продължат да подкрепят усилията на Тайван за

...
Съединените щати ще продължат да подкрепят усилията на Тайван за
Коментари Харесай

САЩ потвърждават подкрепата си за Тайван и ще работят в посока подобряване отбранителните му способности

Съединените щати ще продължат да поддържат напъните на Тайван за развиване на отбранителни качества в сходство с разрастващата се китайска опасност – това обявиха от Министерство на защитата на Съединени американски щати в своята Национална отбранителна тактика 2022 (НОС), оповестена по-рано тази седмица.

Все по-агресивните старания на Китайската национална република „ да прекрои Индо-тихоокеанския район и интернационалната система, тъй че да дават отговор на нейните ползи и властнически желания “ е най-всеобхватното и съществено предизвикателство за националната сигурност на Съединени американски щати, твърди НОС.

Ключов миг в отчета е фактът, че Китай е модернизирал съвсем всеки аспекти на Китайската национална освободителна войска, като в същото време се пробва да подкопае американските съюзи и партньорства, като употребява икономическото си въздействие и насила.

Тайван не е изключение, съгласно отчета, който разказва насилствените дейности на Китай по отношение на острова като „ част от по-широк модел на дестабилизиращо и наложително държание “ което се простира през Източнокитайско и Южнокитайско море.

За да се оправят със опасността над Тайван, Съединени американски щати ще поддържат страната, засилвайки отбранителните ѝ качества. Стратегията ангажира Съединени американски щати да поддържат и напъните на съдружниците за справяне с острите форми на насила.

Друг сериозен проблем се явява и все по-осезаемо задълбочаващите се връзки сред Китай и Русия. В допълнение идва и допускането, че до 2030 година Пекин може да има минимум 1000 нуклеарни бойни глави, с помощта на амбициозните си разширение, рационализация и диверсификацияна нуклеарните сили. „ Това може да даде на КНР нови благоприятни условия преди и по време на рецесия или спор “, като Пекин е кадърен да употребява тези условия като средство за насила и военни провокации против съдружниците и сътрудниците на Съединени американски щати в Индо-тихоокеанския район.

Относно качествата на КНР за противоракетна защита, Националната тактика твърди, че до момента в който Китай към момента разчита на съветски системи за противовъздушна и противоракетна защита, вложенията, разработките и тестванията през последните две десетилетия са му разрешили да усъвършенства личния си ракетен боеприпас.

Координаторът за стратегически връзки на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби удостовери поддръжката на Вашингтон по повод отбранителните качества на Тайван в сходство със Закона за връзките с Тайван по време на брифинг по отношение на опасенията, че Китай може да нападна острова до 2027 година

Като доказателство за тази поддръжка Кърби цитира утвърждения от Министерство на защитата пакет за продажба на оръжия на стойност 1,1 милиарда щатски $ по-рано предишния месец.

Кърби акцентира, че няма смяна в политиката на Съединени американски щати по отношение на Китай. Продажбата на оръжия не трябва да се преглежда като предлог за присъединяване в спор, сподели той, като акцентира, че Съединени американски щати не желаят едностранна смяна в статуквото без значение от кого е инициирана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР