Съединените щати ще получат разширен достъп до военни съоръжения в

...
Съединените щати ще получат разширен достъп до военни съоръжения в
Коментари Харесай

САЩ получават разширен достъп до филипинските военни съоръжения край Тайван

Съединените щати ще получат уголемен достъп до военни уреди в северната част на Филипините, покрай Тайван, както и в провинция Палаван, на брега на Южнокитайско море. Това разгласи президентът на Филипините Фердинанд Маркос младши.

Според „ The Manila Times “ филипинският водач е отбелязал, че четирите военни обекта, до които Съединени американски щати ще получат по-голям достъп, са " разпръснати из задачите Филипини ". " Има някои военни съоръжения на север (на остров Лусон, който е на юг от Тайван), има към Палаван, има на юг. Това е належащо, с цел да защитим нашето източно крайбрежие ", цитира изданието думите на Маркос младши. " Ще създадем публично изказване, само че първо ще се координираме с нашите американски сътрудници, с цел да не избързваме ", добави той.

Ръководителят на Пентагона Лойд Остин направи посещаване във Филипините при започване на февруари, по време на което страните се договориха да дават на американските военни достъп до още четири бази в републиката. Договорът за взаимна отбрана и Споразумението за засилено съдействие в региона на защитата от 2014 година разрешават на американските войски да се разпрострат посредством 5 филипински бази, в това число наоколо до противоречивите води. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР