Съединените щати ще отговорят решително, ако Русия прибегне до ядрено

...
Съединените щати ще отговорят решително, ако Русия прибегне до ядрено
Коментари Харесай

САЩ: Вече казахме на Москва отговора ни при ядрен удар

Съединените щати ще отговорят " уверено ", в случай че Русия прибегне до нуклеарно оръжие в Украйна, и последствията за Руската федерация ще са " пагубни ", съобщи съветникът по националната сигурност Джейк Съливан.

В изказването си пред Ен Би Си Съливан не уточни съответно какъв ще бъде отговорът на Вашингтон, само че означи, че в Москва са били известени в по-големи елементи какви ще бъдат следствията от една нуклеарна ескалация.

Съединените щати са уверени, че съветският президент Владимир Путин желае да " заличи " украинския народ и затова Вашингтон ще продължи да обезпечава на украинските водачи оръжие, муниции, разследващи данни и всякаква друга помощ, сподели Джейк Съливан.

По-рано в изказването си пред Общото заседание на Организация на обединените нации съветският първи посланик Сергей Лавров упрекна Запада в " гротескна русофобия " и в предпочитание да " разцепи и унищожи " Русия. По думите на Лавров Съединените щати желаят да трансфорат целия свят в собствен " заден двор ", а Европейският съюз се е трансформирал в " властническо, диктаторско образувание ".

На конференция по-късно Лавров удостовери желанието на Москва да причисли окупираните територии, където се организират плебисцити за включване в състава на Руската федерация. Попитан дали Кремъл ще употребява нуклеарно оръжие, с цел да отбранява тези земи, съветският външен министър отговори:

" Цялата територия на Руската федерация, която е избрана или може да бъде в допълнение избрана в Конституцията на Руската федерация, без всякакво подозрение и под цялостната отбрана от страната. Това е безусловно естествено и всички закони, доктрини, концепции и тактики на Руската федерация се ползват върху всички нейни територии ".

Двете страни с най-голямо население - Китай и Индия, се оповестиха по време на дебатите в Общото заседание на Организация на обединените нации за по-бързо дипломатическо решение на украинската рецесия. Китайският външен министър Ван И се обърна както към Украйна, по този начин и към Русия, да не позволяват рецесията да се популяризира и да засегне и развиващия се свят.

" Китай поддържа всички старания за спокойно споразумяване на украинската рецесия. Неотложният приоритет ни диктува да свикаме договаряния за мир, решението е в това да отговорим на законните терзания на всички страни за сигурността им и да изградим уравновесена, ефикасна и устойчива конструкция за сигурност ".

Без да поддържа гласно Русия или Украйна, индийският външен министър Субраманям Джаишанкар се причисли към апела за дипломация:

" Докато спорът в Украйна продължава да вилнее, постоянно ни питат на чия страна сме. Индия е на страната на Мира и ще остане твърдо на тази позиция. Ние сме на страната, която зачита Хартата на Организация на обединените нации и главните и правила. Ние сме на страната, която зове за разговор и дипломация като единствен излаз от рецесията. На страната сме на тези, които се пробват да свържа двата края, до момента в който цените на храната и горивото порастват. Затова е в наш групов интерес да работим съзидателно както в Обединените народи, по този начин и отвън техните рамки, с цел да реализираме по-скоро решение на този спор ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР