Съединените щати ще обявят тази седмица намерението си да изтеглят

...
Съединените щати ще обявят тази седмица намерението си да изтеглят
Коментари Харесай

САЩ изтеглят 4000 войници от Афганистан

Съединените щати ще разгласят тази седмица желанието си да изтеглят към 4000 бойци от Афганистан, оповестяват американски медии, представени от Франс прес.

Преговорите сред Съединени американски щати и талибаните бяха обновени преди седмица в Катар, само че бяха прекратени в четвъртък след нахлуване против американската военно-въздушна база в афганистанския град Баграм, при което починаха двама души, а десетки цивилни бяха ранени.

В момента в Афганистан са ситуирани 13 000 американски бойци, 18 години след началото на американската намеса, последвала атентатите от 11 септември 2001 година в Съединени американски щати, с цел да бъде свален режимът на талибаните, укриващ Ал Каида, предава Българска телеграфна агенция.

Телевизия Ен Би Си (NBC) през вчерашния ден заяви, че съгласно трима някогашни и настоящи американски представители администрацията на Доналд Тръмп има намерение да разгласи желанието си за евакуиране на 4000 бойци от Афганистан.

Двама от източниците показаха, че някои войски ще бъдат предислоцирани по-рано от плануваното, а други няма да бъдат заменяни след края на задачата им.

Държавният департамент не отговори през днешния ден на молба на Агенция Франс Прес за потвърждаване на тази информация. Пентагонът препрати запитването към Белия дом, който към този момент не е направил коментар.

Проектоспоразумение от началото на септември предвиждаше последователно евакуиране на американските бойци, което е главното гледище на талибаните. В подмяна те трябваше да се ангажират в никакъв случай повече да не разрешават на терористи да работят от Афганистан и да стартират договаряния с държавното управление в Кабул. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР