Съединените щати ще изпратят допълнителен пакет от помощ за сигурността

...
Съединените щати ще изпратят допълнителен пакет от помощ за сигурността
Коментари Харесай

САЩ пращат на Украйна 150 млн. долара военна помощ

Съединените щати ще изпратят спомагателен пакет от помощ за сигурността на Украйна на стойност 150 милиона $ , в това число съоръжение, което ще помогне на страната да се отбрани от съветските сили.

Оборудването, изпратено в Украйна, включва боеприпаси, полево съоръжение и аварийни елементи.

Tова заяви в петък представителят на Пентагона Джон Кърби, представен от Fox News.

Съединените щати ще продължат да дават на Украйна нужната помощ, с цел да се отбрани.

Кърби напомни, че Съединените щати са дали към 4,5 милиарда $ за помощ за сигурността на Украйна , откогато президентът Байдън встъпи в служба през януари 2021 година, и 3,8 милиарда $, откогато Русия стартира войната си против Украйна.

" Съединените щати също не престават да работят със своите съдружници и сътрудници, с цел да разпознават и дават на Украйна спомагателни качества за отбрана ", сподели Кърби.

Президентът Джо Байдън прикани Конгреса да утвърди настояването му от 33 милиарда $ за спомагателна военна, сигурност и икономическа помощ за Украйна.

" Моята администрация съвсем е изчерпала финансирането, което може да се употребява за изпращане на помощ за сигурност посредством управляващите за евакуиране на Украйна. За да успее Украйна в тази последваща фаза на война, нейните интернационалните сътрудници, в това число Съединени американски щати, би трябвало да продължат да показват нашето единение и нашата решителност да поддържаме потока на оръжията и боеприпасите към Украйна без спиране. Конгресът би трябвало бързо да обезпечи желаното финансиране за подсилване на Украйна на бойното поле и на масата за договаряния ", сподели Байдън.

По-късно представителят на Пентагона Джон Кърби изясни и какво включва новият пакет от военна помощ на Съединени американски щати за Украйна - 25 000 155-милиметрови артилерийски снаряда, три мобилни противобатарейни радара AN/TPQ-36, съоръжение за електронно заглушаване, както и полево съоръжение и някои аварийни елементи.

Според американското отбранително ведомство тези оръжия са приспособени, с цел да отговорят на потребностите на Украйна в този миг.

 Байдън праща нов боен пакет на Украйна за 100 милиона $
Байдън праща нов боен пакет на Украйна за 100 милиона $

Съединените щати към този момент изпратиха въоръжение на стойност 3,4 милиарда $ в Украйна от 24 февруари насам

Припомняме, че новината за новата помощ е предстояща. Часове по-рано стана ясно, че се чака американският президент да утвърди помощта.

Това е последният от поредност прехвърляния, с цел да се помогне на Киев да отблъсне съветската инвазия.

Съединените щати към този момент изпратиха въоръжение на стойност 3,4 милиарда $ в Украйна от 24 февруари насам.

Новият транш от прехвърляния на оръжие ще пристигна от останалите 250 милиона $ в президентския орган за евакуиране, което разрешава на президента да позволи прехвърлянето на оръжия от запасите на Съединени американски щати без утвърждение на Конгреса в отговор на изключителна обстановка.

Миналия месец Байдън предложи пакет от помощ от 33 милиарда $ за Украйна, в това число повече от 20 милиарда $ военна помощ.

Съединените щати образоват някои украински сили по какъв начин да употребяват системи като гаубиците отвън Украйна.

Лидерите на група от седемте (Г7), в това число Байдън, ще проведат видео диалог в неделя с украинския президент Володимир Зеленски в проява на единение ден преди Русия да означи своя празник на Деня на успеха, заяви Белият дом.
 Украйна изиска от Съединени американски щати дронове, противокорабни ракети и ракетни установки
Украйна изиска от Съединени американски щати дронове, противокорабни ракети и ракетни установки

Зеленски е отправил молбата към американската делегация, посетила Киев в събота
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР