Съединените щати ще бъдат домакини на 76-ото Общо събрание на

...
Съединените щати ще бъдат домакини на 76-ото Общо събрание на
Коментари Харесай

САЩ ще бъдат домакин на Общото събрание на ООН през следващата седмица



Съединените щати ще бъдат домакини на 76-ото Общо заседание на Организация на обединените нации, като значимата цел на събитието е да не провокира всеобщо огнище на ковид. Събитието започва през идната седмица и ще продължи до 30-и септември.

Основният дневен ред на годишното събитие на Организация на обединените нации ще бъде пандемията от Covid-19, както и битката против изменението на климата.

Въпреки апелите от Белия дом световните водачи да вземат участие на срещата виртуално, вместо да идват в Ню Йорк, доста от тях започнаха да идват в мегаполиса в неделя.

Създадена е така наречен " система за чест ", съгласно която всеки, който ще участва на събранието, би трябвало да бъде имунизиран против ковид, само че без да е належащо да удостоверява това посредством документ.

Бразилският президент Жаир Болсонаро обаче ще бъде първият представител на Общото заседание на Организация на обединените нации, който не се е ваксинирал против Covid-19, откакто той се възвърне от заболяването по-рано тази година.

Властите в Ню Йорк са основали място за имунизация отвън постройката на Организацията на обединените народи, в което всеки, който изиска ваксина против Covid-19, ще може да получи безплатната еднократна доза на имунизацията на Johnson & Johnson.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР