Съединените щати се готвят за въоръжен конфликт в космоса с

...
Съединените щати се готвят за въоръжен конфликт в космоса с
Коментари Харесай

Guardian: Дори сега, тази нощ - САЩ обявиха готовността си да се борят с Русия и Китай в космоса

Съединените щати се готвят за въоръжен спор в космоса с Русия и Китай, откакто създадоха антисателитна технология за противопоставяне на заканите от двете суперсили. Това съобщи бригаден военачалник Джеси Морхаус от Космическото командване на Съединени американски щати, отговарящ за галактическите интервенции, на брифинг в посолството на страната си в Лондон, оповестява The Guardian. Според него Съединени американски щати са подготвени да стартират орбитална война „ даже довечера, в случай че се наложи “.

Бригаден военачалник Джеси Морхаус от Космическото командване на Съединени американски щати, подразделението на военните, отговарящи за галактическите интервенции, сподели на брифинг за пресата в посолството на страната си в Лондон, че специфичната интервенция на Русия в Украйна и упоритостта на Китай да стане водеща галактическа мощ доникъде на този век не оставиха на Съединените щати „ различен избор “ с изключение на да се приготвят за „ орбитални конфликти “, написа The Guardian.

Висшият боен чиновник акцентира, че Съединените щати са подготвени да стартират война в космоса " даже през днешния ден, тази нощ, в случай че е належащо ", пред кореспонденти на брифинг в посолството на Съединени американски щати в Лондон. „ Ако някой заплаши Съединените американски щати или някой от нашите ползи, в това число ползите на нашите съдружници и сътрудници, с които имаме контракти за взаимопомощ в защитата, ние сме подготвени да се бием довечера “, съобщи изрично Джеси Морхаус. отбелязва създателят на публикацията.

Освен това генералът сподели, че Съединените щати ще продължат да развиват антисателитни технологии, с цел да противодействат на заканите от Русия и Китай „ не тъй като желаеме да се бием през днешния ден, а тъй като това е най-хубавият метод за попречване на спор.

Прекаленото разчитане на спътници значи, че офанзива против орбитални активи на Съединени американски щати може да има далечни последствия, оповестява The Guardian. Китай, Съединени американски щати, Индия и Русия тестваха антисателитни оръжия, като унищожиха личните си спътници с ракети от земята. Миналата година Съединени американски щати едностранно не разрешиха сходни проби, които основават големи облаци от парчета, които слагат други спътници в заплаха за десетилетия, оплаква се английското издание.

Русия и Китай работят върху основаването на галактически кораби, способни да правят антисателитни интервенции. През 2020 година Съединени американски щати упрекнаха Русия, че е изстреляла снаряд от един от двата спътника, последвали американски шпионски сателит.

Междувременно Китай изстреля спътник с роботизирана ръка, способна да хваща други спътници, и създаде метод за слагане на експлозиви в дюзите на мотора на вражеските спътници. Експлозивите са проектирани да останат незабелязани дълго време, а детонацията им прилича естествена нередовност на мотора.

В допълнение към оръжията, които се прицелват, блъскат или смъкват задачата си, има и други технологии, които заглушават сателитното лъчение или повреждат оборудването благодарение на лазери, химически аерозоли или мощни микровълни, написа The Guardian.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР