Съединените щати са внесли в Съвета за сигурност проекторезолюция за

...
Съединените щати са внесли в Съвета за сигурност проекторезолюция за
Коментари Харесай

САЩ с проекторезолюция: Незабавно прекратяване на огъня в Газа

Съединените щати са внесли в Съвета за сигурност проекторезолюция за неотложно преустановяване на огъня в Газа, обвързано с освобождението на заложниците, заяви държавният секретар Антъни Блинкен, който е на посещаване в Кайро.

За среща с него в египетската столица са и външните министри на пет арабски страни и представител на палестинския президент Махмуд Абас.

Темите са ограничения за преустановяване на огъня в Газа и постъпването на филантропична помощ в анклава, изправен, съгласно Организация на обединените нации пред риск от неизбежен апетит.

Израел ще превземе пренаселения палестински град Рафа в линията, даже и с цената на раздор в връзките със Съединените щати, съобщи през днешния ден израелски министър.

Израел твърди, че Рафа е последният бастион на Хамас, където се намират една четвърт от бойците на групировката. Израел заяви, че началото на интервенция край болничното заведение " Ал Шифа " в град Газа са били убити повече от 140 палестински бойци.

Сателитни фотоси демонстрират, че са разрушени 35 % от постройките в линията Газа, сочи разбор на Организация на обединените нации.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР