Съединените щати са въодушевени от усилията на Франция да се

...
Съединените щати са въодушевени от усилията на Франция да се
Коментари Харесай

САЩ: НАТО винаги е бил отбранителен съюз, Русия е тази, която трупа войски

Съединените щати са въодушевени от напъните на Франция да се ангажира дипломатично към Украйна, както и от договарянията сред френския водач Еманюел Макрон и съветския президент Владимир Путин. Това съобщи във вторник на постоянен брифинг за публицисти прессекретарят на Белия дом Джен Псаки.

„ Ние сме въодушевени...... от всевъзможни старания за дипломатическо съдействие “, сподели тя, разяснявайки визитата на френския президент в Москва.

В същото време Псаки акцентира, че Вашингтон сега не е в положение да реши дали договарянията сред Макрон и Путин са доближили деескалацията към Украйна.

„ Все още не можем да вършим никакви прогнози за това какво ще направи [руският президент Владимир] Путин. Не можем да направляваме какво ще направи Русия по-късно “, сподели тя в отговор на обвързван въпрос.

Псаки сподели още, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън има намерение скоро да организира диалози с Макрон.

" Ще продължим да поддържаме доста тесни контакти с нашите френски сътрудници на доста равнища. Президентът [Байдън] е приказвал с президента Макрон два пъти през последната седмица. Очаквам той да се свърже с него скоро ", сподели представителят на Белия дом.

Съединени американски щати са съгласни с изказването на Макрон, че отказването на НАТО от политиката на " отворени порти " би било проблем, сподели Псаки.

" Президентът [френският Еманюел] Макрон сподели тази заран, че не употребява този език (за обезпечаване на безпристрастен статут за Украйна). И че прекратяването на политиката на отворени порти на НАТО би било проблем. Ние сме съгласни с това ", сподели служителката на американски водач.

Според нея Съединените щати са „ ангажирани с правото на суверенните страни да създават свои лични решения “ за обезпечаване на тяхната сигурност.

„ Чувате още веднъж и още веднъж от съдружниците, че сме единни [в нашите възгледи за взаимоотношението с Русия]. Ще има тежки последствия [в случай на съветска експанзия против Украйна] ", заплаши още Псаки.

" Това не значи, че следствията ще бъдат идентични във всеки [специфичен] случай.Това значи следното: ние сме съгласни, че нахлуването в Украйна, която е суверенна страна, нарушава световните правила...... “, сподели представителят на Белия дом.

Псаки също по този начин твърди, че Организацията на Северноатлантическия контракт „ постоянно е била защитителен съюз “.

„ Русия е тази, която изтегля десетки хиляди бойци към границата [с Украйна], а не НАТО “, сподели говорителката.

Русия, добави тя, " има способността да деескалира " напрежението към Украйна и Вашингтон се надява Москва да го направи.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР