Съединените щати са осигурили освобождаването на америкнаски войник, който спринтира

...
Съединените щати са осигурили освобождаването на америкнаски войник, който спринтира
Коментари Харесай

Северна Корея върна на САЩ избягалия им войник

Съединените щати са обезпечили освобождението на америкнаски боец, който спринтира през тежко укрепената граница в Северна Корея преди повече от два месеца и в този момент е на път към Америка, съобщи Асошиейдет прес, базирайки се на публични лица. Съюзничката на Съединени американски щати Швеция и противникът Китай са помогнали за предаването на боеца.

Без отговор към този момент са въпросите за какво Северна Корея, която е в обтегнати връзки с Вашингтон поради нуклеарната си стратегия, поддръжката си за войната на Русия в Украйна и други въпроси, се е съгласила да го съобщи назад и за какво войникът е избягал преди всичко, отбелязва АП.

Сеиверна Корея ненадейно заяви в сряда, че ще експулсира редови войник Травис Кинг, макар че някои бяха очаквали Северът да протака задържането му, надявайки се да изкопчи отстъпки от Вашингтон във време на високо напрежение сред двете страни.

“Американски публични лица осигуриха връщането на редови войник Травис Кинг Корейската национална демократична република ”, сподели в изказване Джейк Съливан, съветникът по националната сигурност в Белия дом.  " Оценяваме старанието на междуведомствения екип, който работѝ неуморно от грижа за добруването на редови войник Кинг ".

Длъжностни лица споделиха, че не знаят тъкмо за какво Северна Корея е решила да експулсира Кинг, само че подозират, че Пхенян е решил, че като военнослужещ с невисок сан той няма действителна стойност във връзка с въздействие или информация. Един чиновник, който не беше акредитиран да разяснява и пожела анонимност, сподели, че севернокорейците може да са решили, че им е по-неизгодно да задържат 23-годишния Кинг в сравнение с да го освободят.

Шведски чиновници са отвели Кинг до китайската граница, където той е бил посрещнат от посланика на Съединени американски щати в Китай Никълъс Бърнс, от шведския дипломат в Китай и най-малко един чиновник на Министерството на защитата на Съединени американски щати. Представители на администрацията на Байдън настояха, че не са създали никакви отстъпки на Северна Корея, с цел да обезпечат освобождението на боеца.

„ Благодарим на държавното управление на Швеция за дипломатическата му роля... и на държавното управление на Китайската национална република за съдействието му за улеснение на преноса на редови войник Кинг “, добави Съливан.

Кинг е бил откаран със аероплан до американска военна база в Южна Корея, преди да бъде върнат в Съединени американски щати.

Неговото експулсиране съвсем несъмнено не поставя завършек на проблемите му, нито обезпечава оня тип празнично завръщане вкъщи, което съпровожда освобождението на други арестувани американци. Той е разгласен за самоотлъчил се от армията, което може да значи наказване с боен затвор, лишаване на заплатата или уволняване.

Високопоставени чиновници от администрацията на президента Джо Байдън са споделили пред АП, че в близко бъдеще ще се съсредоточат върху това да помогнат на Кинг да се реинтегрира в американското общество, в това число - да се оправи с умствени и прочувствени проблеми, които има. 

Войникът е бил в „ положително въодушевление и положително здраве “ при освобождението си, съгласно върховен чиновник на администрацията. Той е трябвало да бъде откаран в медицинския център на армията " Брук " във Форт Сам Хюстън в Тексас.

Кинг, който е служел в Южна Корея, избяга в Северна Корея по време на цивилна обиколка на гранично село на 18 юли, като стана първият американец, за който е доказано, че е арестуван в Северна Корея от близо пет години.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР