Съединените щати одобриха прехвърлянето на Украйна на хиляди ракетни комплекси

...
Съединените щати одобриха прехвърлянето на Украйна на хиляди ракетни комплекси
Коментари Харесай

САЩ възродиха закон от Втората световна война в помощ на Украйна

Съединените щати утвърдиха прехвърлянето на Украйна на хиляди ракетни комплекси " Стингър " и " Джевлин ", стотици дронове-камикадзе " Суичблейд " за отбрана във войната против Руската федерация, осведоми УНИАН, като цитира известие на Министерството на защитата на Съединени американски щати.

То бе публикувано, откакто Вашингтон утвърди още 100 милиона $ в поддръжка на Киев. Това става факт, откакто на 7 април Сенатът на Съединени американски щати единомислещо одобри законопроект за възобновление на програмата от Втората международна война, позната като " Ленд-Лизинг ".

С решението си сенътът разреши на президента Джо Байдън да изпраща оръжия и друга помощ за защита на Украйна по опростена процедура, защото украинските военни потвърдиха, че могат да се преборят с окупаторите единствено в случай че имат нужното оръжие, а не в случай че вземат участие задгранични военни.

След това Пентагонът разгласява лист на оръжията, които към този момент са пристигнали в Украйна, както и тези, които ще бъдат доставени.

Списъкът включва:
- Над 1400 зенитни системи " Стингър "
- Над 5000 противотанкови системи " Джевлин "
- Над 7000 други противотанкови системи
- Стотици тактически дронове " Суичблейд "
- Четири радара за следене на противоартилерийски и безпилотни въздушни системи
- Четири противоминометни радарни системи
- Бронирани високомобилни многоцелеви колесни транспортни средства
- Над 50 милиона патрона
- 45 хиляди комплекта бронежилетки и каски
- Ракетни системи с лазерно ориентиране
- Безпилотни въздушни системи " Пума "
- Уреди за нощно виждане, термовизионни и информационни системи, оптика
- Търговски услуги за сателитни изображения.

Според Си Ен Ен това довежда общата помощ на Съединени американски щати за Украйна до към 1,7 милиарда $ от началото на съветската инвазия.

Законът " Ленд-Лизинг " действително разрешава амариканците да дават чартърен въоръжение, което страната адресат ще изплаща по-късно.

Смята се, че програмата, основана през Втората международна война, е помогнала за поврат във войната, защото Съединени американски щати стартират да пращат по-бързо оръжие на съдружниците.

Разликата сред истинския закон и днешния е, че тогава Съединени американски щати са участници във войната.

Програмата " Ленд-Лиз " (б.р.- " Заем-наем " ) е система за помощ, която Съединените американски щати дават безплатно на съдружниците си по време на Втората международна война - муниции, техника, храни, стратегически първични материали и други

Концепцията на " Заем-наем " дава на американския президент компетенции да оказва помощ на всяка страна, чиято защита се счита за жизненоважна за Съединени американски щати.

Законът за " Ленд-лиз е признат от Конгреса на Съединени американски щати на 11 март 1941 година и планува, че доставените механически материали (автомобили, военна техника, оръжие, първични материали и т.н.), унищожени, изгубени, само че употребявани по време на войната, не подлежат на възнаграждение (член 5).

Доставеното по " Заем-наем " имущество, което след края на войната е годно за приложимост за цивилен цели, да бъде заплатено изцяло или отчасти въз основата на предоставени от Съединени американски щати безлихвени заеми.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР