Съединените щати одобриха планове за многодневни удари в Ирак и

...
Съединените щати одобриха планове за многодневни удари в Ирак и
Коментари Харесай

САЩ дават зелена светлина на удари срещу ирански цели в Ирак и Сирия

Съединените щати утвърдиха проекти за многодневни удари в Ирак и Сирия против редица цели, в това число против ирански уреди и личен състав, оповестяват " Ройтерс " и Си Би Ес.

Новината идва след дни на догатки по отношение на това по какъв начин откакто в събота трима американски военнослужещи бяха убити при нахлуване с дрон в Йордания.

Това бе първата офанзива, предизвикала гибелта на американски бойци в Близкия изток от началото на войната сред Израел и " Хамас " през октомври. Вашингтон упрекна подкрепяните от Иран екстремисти , само че означи, че държи Иран виновен, поради поддръжката му за организациите.

Президентът Джо Байдън, под напън да предприеме твърди дейности, съобщи, че е решил по какъв начин да отговори, само че не разкри обществено проектите си.

Американски чиновници прецизират, че времето е фактор за осъществяването на плануваните удари , защото Вашингтон избира те да се случват, когато видимостта над задачите му е добра, с цел да не порази цивилни.
 Съединени американски щати считат, че дронът, блъснал американска база в Йордания, е ирански
Съединени американски щати считат, че дронът, блъснал американска база в Йордания, е ирански

При офанзивата починаха трима американски бойци

Съединени американски щати показаха, че офанзивата против военната им база в Йордания покрай границата със Сирия носи " отпечатъка " на " Катаиб Хизбула " - проиранска милиция, основана в прилежащ Ирак. Групировката към този момент разгласи, че стопира военните дейности против Съединените щати, с цел да избегне неудобството на иракското държавно управление.

Четирима американски чиновници обявиха, че се счита, че дронът, употребен при офанзивата, е

Администрацията на президента Джо Байдън към този момент акцентира, че , макар че се ускорява натискът на републиканците върху него да отговори със мощ.

Ирански публични лица предизвестиха, че на всяка опасност от Съединени американски щати.
 Иран заплаши с съдбоносен отговор на всяка офанзива
Иран заплаши с съдбоносен отговор на всяка офанзива

Напрежение сред Техеран и Вашингтон

Американските войски са били атакувани над 160 пъти в Ирак, Сирия и Йордания след събитията от 7 октомври, които провокираха войната в Газа, бяха нападнати и военни кораби на Съединени американски щати в Червено море.

Атаката в Йордания и всеки отговор на Съединени американски щати евентуално ще засилят опасенията от

Съединените щати към този момент отмъстиха с ответни удари в Ирак, Сирия и Йемен на предходни офанзиви от подкрепяни от Иран групировки.

Експерти предизвестиха, че всевъзможни удари против иранските сили могат да принудят Техеран да отговори и това да докара до ескалация, която може да въвлече Съединените щати в огромна война в Близкия изток.
 Съединени американски щати заплашиха с
Съединени американски щати заплашиха с " всички нужни дейности " в отговор на удара в Йордания

Американските войски са били атакувани над 150 пъти в Ирак, Сирия, Йордания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР