Съединените щати обявиха санкции срещу физически лица и компании, обвинени

...
Съединените щати обявиха санкции срещу физически лица и компании, обвинени
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на Турция, Китай и ОАЕ за връзки с Русия

Съединените щати оповестиха наказания против физически лица и компании, упрекнати в подкрепяне на войната на Русия против Украйна, ориентирани към структури в Турция, Китай и Обединените арабски емирства в опит да пресечен веригите за доставки на Москва.


Това се случва, откакто Русия е трансферирала производството на технологии, съоръжение и други артикули, от които се нуждае за своята войска, разчитайки на снабдители в други страни, с цел да се снабди с тези произведения, обявиха от Министерството на финансите на Съединени американски щати.

" Русия е подвластна от искащи физически и юридически лица от трети страни, с цел да доставя военните си сили и да поддържа чудовищната си война против Украйна, и ние няма да се поколебаем да ги подведем под отговорност ", съобщи в изказване министърът на финансите Джанет Йелън.

Русия нахлу в прилежаща Украйна през февруари 2022 година, предизвиквайки най-големия спор в Европа след Втората международна война.

Министерството на финансите добави, че Русия се възползва от " другояче законни стопански връзки " с други страни.

Според министерството структури в Китай, Турция и ОАЕ са изпращали на Русия артикули с двойна приложимост, като да вземем за пример сериозни съставни елементи, на които Москва разчита за своите оръжейни системи.

Последните наказания включват 130 нови цели.

Сред тях са турският жител Берк Тюркен за ролята му в мрежа за публични поръчки, обвързвана с съветските разследващи служби, както и мрежа, основана в ОАЕ, за хипотетично присъединяване в съветско нелегално финансиране, оповестиха от отдела.

Санкциите са ориентирани и към вътрешната промишлена база на Русия, като се твърди, че Москва я е преориентирала, " с цел да подсигурява, че военната машина може да се поддържа ".

Друга област е секторът на финансовите услуги, като са въведени наказания против седем основани в Русия банки.

Освен Министерството на финансите, Държавният департамент на Съединени американски щати също постанова близо 100 наказания, ориентирани към области като бъдещото произвеждане на сила и приходите на Русия, бранша на металите и минното дело, както и поръчките в региона на защитата.

Цялото имущество и ползи в благосъстоятелност на глобените страни в Съединени американски щати са блокирани и би трябвало да бъдат докладвани на американските управляващи, като са наложени ограничавания и върху транзакциите с присъединяване на глобени лица.

В настрана изказване Министерството на търговията заяви, че е присъединило в черния лист 13 юридически лица за подкрепяне на съветската войска посредством закупуване, създаване и разпространяване на съветски безпилотни летателни апарати.

Сред субектите 12 се намират в Русия, а един - в Узбекистан.

Правилото на процедура ги лишава от легален достъп до артикули, които са под юрисдикцията на Съединени американски щати, съобщи Министерството на търговията. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР