Съединените щати обявиха, че ще разследват голямото изтичане на разузнавателна

...
Съединените щати обявиха, че ще разследват голямото изтичане на разузнавателна
Коментари Харесай

Остин за Пентагонлийкс: Ще обърнем всеки камък, докато не открием източника

Съединените щати оповестиха, че ще проверяват огромното приключване на разследваща информация, добило известност като " Пентагонлийкс ", до момента в който не открият източника. Украинските управляващи желаеха от съдружниците още военна помощ и позволиха контранастъплението против съветските войски да бъде отсрочено за лятото.

Американският министър на защитата на Лойд Остин разяснява за пръв път казуса с разкритите секрети за военната мощност на някои съдружници и съперници на Вашингтон:

" Приемаме това доста съществено. Ще продължим да проверяваме и ще обърнем всеки камък, до момента в който не открием източника и степента на разкритията ", съобщи Остин, представен от БНР.

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс дефинира приключването на информация като " много неподходящо ". Той счита, че прогрес на Украйна на бойното поле ще обезпечи по-добри вероятности за съществени договаряния, за които съветският президент Владимир Путин сега не е подготвен.

Тайните документи обаче разкриват подозренията на американското разузнаване във опциите на украинската войска да изтласка руснаците и съдържат отрицателни оценки за намаляващите муниции на противовъздушната защита.

" Украйна ще освободи своите земи ", по този начин отговори от Вашингтон украинският министър председател Денис Шмигал на въпрос по какъв начин приключването на военна информация ще повлияе на украинското контранастъпление. Той позволи офанзивата да бъде отсрочено за лятото, с цел да бъде допустимо най-добре готова и изиска от съдружниците още военни благоприятни условия - танкове, муниции, самолети, бронирани машини.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР