Съединените щати обмислят пускане на помощ от американските военни самолети

...
Съединените щати обмислят пускане на помощ от американските военни самолети
Коментари Харесай

САЩ обмислят пускане на помощ със самолети в Газа

Съединените щати обмислят стартиране на помощ от американските военни самолети в линията Газа, оповестява " Ройтерс ".

Причината е, че доставките по суша стават все по-трудни.

Военната атака на Израел в Газа съпостави със земята по-голямата част от гъсто популации палестинския анклав, аргументи гибелта на десетки хиляди души, разсели съвсем цялото му население и го остави на ръба на глада. По данни на Организация на обединените нации размерът на общата филантропична помощ, доставяна в Газа, е намалял на половина през февруари спрямо януари .

Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси показва, че минимум 576 000 души в анклава - 1/4 от популацията там - гладуват . Тя означи, че филантропичните организации са били изправени пред " големи трудности единствено с цел да получат минимални доставки в Газа ".
 Блинкън зове за повече филантропична помощ за Газа
Блинкън зове за повече филантропична помощ за Газа

Обиколката на Блинкън продължава от 4 до 11 януари

Едно от всеки шест деца под 2-годишна възраст в Северна Газа страда от остро недохранване и на процедура всички 2,3 милиона души в палестинския анклав разчитат на " извънредно незадоволителна " хранителна помощ, с цел да оцелеят, твърди службата.

Палестинската формация " Хамас " атакува Израел на 7 октомври, убивайки 1200 души. Оттогава Израел предприе военна атака в Газа, при която са починали 30 000 палестинци.

Във вторник Майкъл Фахри, специфичен докладчик на Организация на обединените нации за правото на храна, упрекна Израел в " съзнателно отнемане на хората от храна " в Газа и акцентира, че това " явно е военно закононарушение ".

Заместник-посланикът на Израел в Организация на обединените нации Джонатан Милър съобщи, че Израел се е заел да усъвършенства филантропичната обстановка в Газа, като количеството и темпото на помощта зависят от потенциала на Организация на обединените нации и други служби.

Според американски чиновници стартирането на помощ от въздуха ще има стеснен резултат, защото количеството доставки, което един боен аероплан може да обезпечи, се равнява единствено на транспортираното от един или два камиона.
 Организация на обединените нации упрекна Израел в систематично блокиране на филантропичната помощ за Газа
Организация на обединените нации упрекна Израел в систематично блокиране на филантропичната помощ за Газа

Израел отхвърли обвиненията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР