Съединените щати няма да позволят пускането на газопровода Северен поток

...
Съединените щати няма да позволят пускането на газопровода Северен поток
Коментари Харесай

Байдън обяви спиране на Северен поток 2 при инвазия на Русия в Украйна, Шолц не подкрепи директно

Съединените щати няма да разрешат стартирането на газопровода " Северен поток 2 ", в случай че Русия нахлуе в Украйна. Това съобщи американският президент Джо Байдън. " Нашествието в Русия ще се смята за прекосяване на танкове или военни граници на Украйна. Тогава към този момент няма да има " Северен поток 2 ", посочи той след срещата си с немския канцлер Олаф Шолц.

Байдън отхвърли да посочи по какъв начин Съединени американски щати биха постигнали това, в случай че зависеше не от тях, а от Германия. " Обещавам, че можем да го създадем ", сподели той в отговор на обвързван въпрос.
Брюксел подготвен за нови газови направления
Европейският съюз е подготвен да прегледа нови направления за доставки на природен газ за Украйна, както и опцията за увеличение на размер...
Прочети повече
Съединените щати са подготвени независимо да покрият забележителна част от потребностите на европейските страни от природен газ, в случай че доставките му от Русия бъдат прекратени, означи американският президент. " Проучваме опциите за покриване на (доставките) на природен газ от Русия.... Вярваме, че можем да покрием забележителна част от (търсенето) ", увери Байдън.

Санкциите на Съединени американски щати и техните европейски съдружници против Руската федерация при положение на нейната експанзия против Украйна също ще ударят ползите на западните страни, сподели Байдън. " Ще въведем най-тежките наказания, които в миналото са били въвеждани. Икономически наказания...Те ще обиден и други. Някои от тях ще обиден нас, ще обиден европейците, само че ще имат бездънен резултат върху... стопанската система (на Русия) ", съобщи той.

Канцлерът обаче не разиска какви тъкмо могат да бъдат глобите и избегна отговор на въпроса за ролята на " Северен поток 2 " в пакета от ограничаващи ограничения. " По въпроса за глобите ще действаме в цялостно единодушие между тях ", сподели той. И не отговори на в действителност на два пъти на въпроса за " Северен поток 2 ". Когато кореспондент на CNN TV помоли Шолц да изясни за какво се е отклонил да отговори на въпрос за ориста на " Северен поток 2 ", немският канцлер още веднъж не отговори непосредствено. " Всяка стъпка, която предприемем, подхващаме дружно. В тази обстановка ще бъде същото. Ние твърдо споделяме на Русия, че в случай че нахлуе в Украйна, тя ще заплати доста висока цена ", отвърна Олаф Шолц.

Германия се пробва да понижи зависимостта от изкопаемите горива и не счита този въпрос за причина за безпокойствие сега, посочи още Шолц на конференция с Байдън. Канцлерът беше запитан за хипотетичната взаимозависимост на Германия от Русия по въпросите на енергийните и изкопаемите запаси. " Няма потребност да се притеснявате (по тази тема) ", отговори Шолц. " Да се тормозят тези, които да залагат прекалено много на изкопаемите запаси като снабдители. Защото доста хора по света вървят по пътя, по който вървим ние, към възобновими източници ", разясни той.

Между моркова и тоягата
Борел: Европа се намира в " най-опасния " миг след Студената война
Европа е изправена пред най-сериозната опасност за сигурността си от Студената война насам, предизвести в понеделник висшият комисар н...
Прочети повече


 

Съединените щати и Германия са подготвени да продължат добросъвестно да договарят за сигурността с Руската федерация. Това разгласи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън на взаимната конференция с гостуващия немски канцлер Олаф Шолц, извършена след договарянията посред им, съобщи БГНЕС. " Ние заявяваме доста ясно, че сме подготвени да продължим да преговаряме добросъвестно с Русия ", сподели той. Байдън добави, че дипломацията е най-хубавият метод за разрешаване на актуалната обстановка на руско-украинската граница.

Говорейки за срещата с Шолц, президентът на Съединени американски щати означи, че " тя беше доста продуктивна ". Западните страни са подготвени бързо да наложат наказания против Руската федерация при положение на нейна " инвазия " в Украйна, сподели американският президент. " Днес с канцлера обсъдихме тясната ни съгласуваност, създаването на мощен пакет от наказания, които ясно ще показват решимостта на интернационалната общественост и ще доведат до бързи и съществени последствия при положение на нарушение на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна от Руската федерация....В случай на по-нататъшно съветско навлизане нищо не може да продължи както преди ", акцентира той.

Съединени американски щати и Германия работят в цялостно единодушие по борбата против Русия за Украйна, съобщи още американският президент. " Работим в цялостно единодушие за по-нататъшно въздържане на съветската експанзия в Европа ", както и за посрещане на " провокациите, сложени от Китай ", акцентира Байдън.
Украйна е получила 1,5 милиарда $ помощи и близо 1000 тона оръжия
В последните няколко месеца държавното управление на Украйна е получило от западни страни финансова помощ в размер от 1,5 милиарда $ и н...
Прочети повече
Шолц, при първото си пътешестване до Белия дом, откакто пое поста от дългогодишния немски канцлер Ангела Меркел, посочи, че двете страни са " най-близките съдружници и работят интензивно дружно ". Германският канцлер сподели, че дилемите на него и Байдън включват " битка против съветската експанзия против Украйна. Така че това е значима среща в доста, доста значим миг ", означи гостът.

Байдън разиска с Шолц и " провокациите пред международния ред " от Китай. Според американския президент, Съединени американски щати и Германия са подготвени да продължат съдействието си, с цел да подсигуряват, че " разпоредбите и правилата, ръководещи новите технологии, способстват за насърчаването на свободата на опциите, а не на репресиите и авторитаризма ". Освен това, съгласно американския водач, той е разискал с немския канцлер въпроса за по-нататъшната европейска интеграция на Западните Балкани, както и за справяне с световните провокации в границите на Групата на Седемте (G7), чието председателство мина към Германия тази година.

Съединените щати считат Германия за безусловно благонадежден сътрудник и няма потребност Берлин още веднъж да печели доверието на Вашингтон, сподели Байдън. " Съединени американски щати нямат подозрения по отношение на партньорството с Германия ", добави президентът.

Джо Байдън показа, че не знае какво решение е взело съветското управление за хипотетичната инвазия в Украйна и изрази подозрения, че Москва сега знае какви стъпки да предприеме. " Имах доста диалози с съветската страна, по-специално с Путин. Не знам дали даже той самият го е приел, не знам дали знае какво ще направи ", отговори Байдън.

По-късно той още веднъж се върна към тази тематика и добави, че съгласно него единствено съветският водач може да отговори на този въпрос. " Знам, че той е в позиция, в която може да извърши инвазия,... той има качества за това. Но не знам какво ще направи. И не мисля, че някой знае това, с изключение на самият той ", сподели Байдън.
Санкции против Русия поради Украйна – може ли Европа да си ги разреши?
Санкции – това е една от най-често споменаваните думи във връзка с Русия в последно време. Причината, несъмнено, е обстановката с Укр...
Прочети повече
На собствен ред Олаф Шолц увери, че Съединени американски щати имат мощен и благонадежден сътрудник в лицето на Германия. " Германия е мощен сътрудник на Съединени американски щати в Европа ", сподели той и добави, че това определение важи и за съдействието със страните от НАТО, защото Берлин разисква всички свои дейности с сътрудниците в алианса.

В спора към Украйна е значимо да се употребяват всички дипломатически благоприятни условия, договарянията с Руската федерация " са добър знак ". " Оказахме се в доста сложна обстановка. Ясно е, че има военна опасност и не можем да мълчим за това. Ние ще действаме като обединен фронт. Ако има военна експанзия, тогава тя ще бъде последвана от корав взаимен отговор ", съобщи Олаф Шолц. Според него това би имало " доста, доста висока цена за Русия ".

" В същото време е значимо да се употребяват всички дипломатически благоприятни условия ", добави Шолц, като оцени позитивно контактите на Русия със Съединени американски щати, НАТО и посредством ОССЕ. Той напомни, че не престават контактите на участниците в нормандския формат - Русия, Германия, Франция и Украйна. Според него в този момент е значимо както да се поддържа разговор с Руската федерация. " Такава двойна тактика е най-обещаващата сега ", добави Шолц.

Междувремeнно той назова контактите сред западните страни и Русия по въпросите на сигурността " крачка напред ". Шолц означи, че Германия " изпраща сигнал на Русия, че ще заплати висока цена, в случай че нахлуе в Украйна ", само че в това време " поставя всички вероятни старания по дипломатически канали ". По думите му Берлин е подготвен да работи " във всички разнообразни формати, в които сега се водят договаряния ". Той означи, че това включва контакти сред Руската федерация и Съединени американски щати в границите на разговора за стратегическа непоклатимост, както и съвещания в границите на Съвета Русия-НАТО.

Германия не отхвърли на Обединеното кралство да употребява своето въздушно пространство за доставка на военни товари до Украйна, английските управляващи сами избраха друг маршрут, сподели Шолц. " Не знам за какво употребяват Балтийско море, а не Германия за своите полети, те могат да го създадат (прелетят над Германия) когато и да е ", посочи Шолц.
Европа пробва да ускори дипломацията, с цел да няма война сред Русия и Украйна
Днес, 7 февруари, в миг когато облаците на войната се сгъстяват над Украйна, интернационалната дипломация се разпростира с цялостна мощ: пре...
Прочети повече
Още: Путин след срещата с Макрон: Ако НАТО е мирна, какъв е казусът да се върне към положението от 1997 година?

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР