Съединените щати не подкрепят независимостта на Тайван, каза президентът Джо

...
Съединените щати не подкрепят независимостта на Тайван, каза президентът Джо
Коментари Харесай

САЩ не подкрепя независимостта на Тайван

Съединените щати не поддържат независимостта на Тайван, сподели президентът Джо Байдън след основните избори в събота на самоуправляващия се остров, който Пекин твърди, че е негов, съобщи Агенция Франс Прес.
Прочетете още
Попитан от кореспонденти за позицията на Вашингтон по отношение на Тайван, където президентските избори бяха извоювани от клонящия към самостоятелност Лай Цинде, Байдън сподели: „ Ние не поддържаме независимостта “.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен поздрави в събота новоизбрания президент на Тайван Лай Цинде и приветства „ хубавичко демократична система и изборния развой “ на самоуправляващия се остров. В изказване Блинкен също по този начин сподели, че Вашингтон е „ зает с поддържането на мира и стабилността през пролива и мирното разрешаване на разликите, без насила и напън “.

Склонният към самостоятелност Лай, жигосан от Китай като опасност за мира, завоюва невиждан трети следващ мандат за ръководещата Демократична прогресивна партия на Тайван (DPP), откакто се разгласи за бранител на демократичния метод на живот на острова, написа Нова. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР