„Съединените щати казаха, че няма да бъдат нанасяни удари по

...
„Съединените щати казаха, че няма да бъдат нанасяни удари по
Коментари Харесай

NYT: Масиран обстрел грози Украйна заради доставката на нови оръжия

„ Съединените щати споделиха, че няма да бъдат нанасяни удари по съветска територия (и Зеленски повтори това вчера). Но има територии в Украйна, които Москва счита за свои (Крим) или законно приети (Донбас). Какво ще стане, в случай че Украйна нанесе удари с новите оръжия надълбоко в тези територии, не е ясно. На доктрина това може да докара до ескалация “, се споделя в публикацията, представена от УНИАН.

Отбелязва се също, че в случай че Съединени американски щати спазят обещанието си да не доставят ракети с огромен обхват, тогава сегашните системи няма да доближат до Крим (обхватът им е 70-80 км.).

Според вестника „ моментът на истината “ ще настъпи при идната масирана ракетна офанзива на територията на Украйна от Русия, след която ще стане ясно дали Киев може да устои и да не нанесе ответен удар по територията на Руската федерация.

Припомняме, че на 1 юни президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи нов пакет оръжия за Украйна, в това число високомобилни артилерийски ракетни системи HIMARS и прецизни оръжия, които могат да поразяват цели на разстояние до 80 километра.

В допълнение, пакетът от помощ ще включва: високомобилни артилерийски ракетни системи и боеприпаси; противоартилерийски радари; радари за въздушно наблюдение; Javelin и модули за командване и изстрелване за тях; противотанкови оръжия; артилерийски снаряди с диаметър 155 мм; хеликоптери Ми-17; тактически транспортни средства; аварийни елементи и съоръжение.

На 2 юни английското министерство на защитата публично разгласи прехвърлянето на Украйна на американски реактивни системи за залпово изстрелване M270, способни да поразяват цели на разстояние до 80 километра.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР