Съединените щати използваха тактика на размотаване по отношение на сирийския

...
Съединените щати използваха тактика на размотаване по отношение на сирийския
Коментари Харесай

Турция за зоната за сигурност в Сирия: Тактика по протакане от страна на САЩ няма да има

Съединените щати използваха тактичност на размотаване във връзка с сирийския град Манбидж, само че това няма да проработи при плануваната в Северна Сирия зона за сигурност, съобщи през днешния ден турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, представен от Анадолската организация и Българска телеграфна агенция.

По думите на външния министър " към момента има доста въпроси, които би трябвало да се конкретизират " във връзка със съглашението, реализирано сред Анкара и Вашингтон за зоната за сигурност по границата с Турция.

Чавушоглу приказва на взаимна конференция в Анкара с външната министърка на Сиера Леоне Набела Тунис.

" Заявяваме, че тактичност по отсрочване от страна на Съединени американски щати няма да има. За страдание в Манбидж те започнаха сходно размотаване, не съблюдаваха обещанията си ", сподели турският първи посланик.

Съединени американски щати и Турция утвърдиха при започване на юни м.г. пътна карта за стабилизиране на Манбидж. Документът предвиждаше евакуиране на сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа от града, както и разполагане на турски и американски сили в региона за обезпечаване на сигурността на Манбидж. Според първичния проект договореностите по пътната карта следваше да бъдат изпълнени в период от 90 дни, само че това по този начин и не стана.

Анкара неведнъж е изразявала своето неодобрение от бавния прогрес в Манбидж. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР