Съединените щати и Русия постигнаха споразумение за прекратяване на огъня

...
Съединените щати и Русия постигнаха споразумение за прекратяване на огъня
Коментари Харесай

САЩ и Русия се споразумяха за прекратяване на огъня в Югозападна Сирия

Съединените щати и Русия реализираха съглашение за преустановяване на огъня в Югозападна Сирия, което ще влезе в действие в неделя, оповестиха представители на американското държавно управление, представени от Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че известието е било направено на фона на първата среща сред американския и съветския президент, Доналд Тръмп и Владимир Путин, която се състоя в коридорите на форума на върха на Г-20 в Хамбург.

Предвидено е съглашението за помирение в Югозападна Сирия да влезе в действие в 12 ч. в неделя (и българско време).

Сделката бележи ново ниво на присъединяване на Съединени американски щати в опитите за намиране на решение на спора в Сирия, показва АП.

Йордания и Израел също са част от съглашението. Двете страни американски съдружници, които граничат с Югозападна Сирия, са обезпокоени спорът да не се популяризира и на тяхна територия.

С посредничеството на Русия, Иран и Турция в Астана бе стартирано друго съглашение за основаване на зони за деескалация в раздираната повече от шест години от революция близкоизточна страна. Съединените щати не вземат участие в процеса в казахстанската столица.

Среща в Астана по-рано тази седмица обаче не съумя да утвърди съглашението за зони за деескалация.

Съединените щати и Русия поддържат противоположни страни в сирийския спор. Вашингтон поддържат размирен фракции, а Москва е главен съдружник на президента Башар ал Асад.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР