Съединените щати и няколко европейски държави обявиха във вторник, че

...
Съединените щати и няколко европейски държави обявиха във вторник, че
Коментари Харесай

САЩ и няколко европейски държави обявиха, че ще предоставят нова военна помощ за Украйна

Съединените щати и няколко европейски страни оповестиха във вторник, че ще дават нова военна помощ на Украйна, единствено дни, откакто Киев заяви, че е почнал нахлуване, с цел да си върне окупирани от Русия територии.

 

За Съединени американски щати това е 40-ия пакет военна помощ от началото на войната. Той е на стойност 325 млн. $ и включва муниции и транспортни средства, заяви Ройтерс като се базира на Пентагона.

 

Киев ще получи спомагателни муниции за ракетните системи земя-въздух (NASAMS), за артилерийските ракетни системи за залпов огън (HIMARS), муниции за 155-мм гаубици, противовъздушни системи " Стингер " и противотанкови оръжия, от запасите на американската войска.

 

В пакета са включени и15 бойни транспортни средства " Брадли ", 10 бронетранспортьора " Страйкър ", предпазено информационно съоръжение и над 22 милиона патрона за дребни оръжия.

Говорител на Държавния департамент сподели, че Съединени американски щати са дали към 40 милиарда $ за сигурността на Украйна от началото на войната.

 

...и радари от Европа

 

Също във вторник Министрите на защитата от Съвместните експедиционни сили - група от 10 европейски страни, водена от Англия, разгласи, че ще даде оръжие и боеприпаси за 116 милиона $, с цел да укрепи противовъздушна защита за Украйна.

" Оборудването на стойност 92 милиона паунда ще бъде закупено през идващите месеци посредством Международния фонд за Украйна (IFU), с цел да се укрепи способността на Украйна да отбрани своята сериозна национална инфраструктура, цивилно население и личен състав на първа линия ", се споделя в изказване, оповестено от английското държавно управление.

 

" Пакетът ще обезпечи радари за отбрана от безразборните съветски удари, както и оръжия и доста количество муниции ", се прибавя от името на групата, в която с изключение на Англия влизат Дания, Нидерландия, Исландия, Швеция, Финландия, Норвегия, както и Литва, Латвия и Естония.

Съвместните експедиционни сили взеха решение още да ускорят обмена на разследваща информация за разкриване на опасности за сериозна подводна и офшорна инфраструктура.

 

" След офанзивата против " Северен поток " знаем, че нашата сериозна инфраструктура е уязвима и би трябвало да бъде предпазена ", сподели нидерландският министър на защитата Кайса Олонгред след срещата на групата в Амстердам.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР