Съединените щати и Китай се споразумяха да възобновят комуникацията между

...
Съединените щати и Китай се споразумяха да възобновят комуникацията между
Коментари Харесай

САЩ и Китай ще възобновят комуникацията между военните си

Съединените щати и Китай се споразумяха да възобновят връзката сред военните си департаменти в опит да понижат възходящото напрежение. Това заяви президентът на Съединентие щати Джо Байдън. Двамата със Си Дзин Пин разговаряха персонално за първи път от повече от година. Байдън също по този начин съобщи, че двамата водачи са се договорили да открият директна линия на връзка между тях. Миналата година Китай прекъсна връзките сред военните, откакто тогавашният ръководител на Камарата на представителите Нанси Пелоси посети Тайван.
Смятам, че това са едни от най-конструктивните и продуктивни полемики, които сме провеждали. Срещал съм се с президента Си, откогато и двамата бяхме вицепрезиденти преди повече от 10 години. Срещите ни постоянно са били откровени, директни. Не постоянно обаче сме реализирали единодушие. Според мен през днешния ден ние и нашите екипи постигнахме значим прогрес.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

Двамата водачи са разискали и спора в Израел и Газа . След срещата почитан чиновник на президентската администрация съобщи пред кореспонденти, че Байдън е помолил китайската страна да употребява въздействието си върху Иран, с цел да подтикне Техеран да не подхваща стъпки, които биха могли да се преглеждат като провокативни. Двете свръхдържави се договориха също по този начин да проучат взаимно изкуствения разсъдък и заплахата от неправилната му приложимост. 

Байдън посрещна китайския водач в имението " Филоли ", на към 50 км южно от Сан Франциско.

" Продължавам да считам, че конкуренцията сред огромните страни не е преобладаващата наклонност в днешно време и не може да реши проблемите, пред които са изправени Китай и Съединени американски щати или светът като цяло. Планетата Земя е задоволително огромна, с цел да съумеят и двете страни. А триумфът на едната страна е опция за другата ", означи Си, представен от АП, откакто се ръкува с Байдън.

Американският президент съобщи, че задачата на срещата е " да се разберем взаимно " .

" Както постоянно, няма сурогат на полемиките лице в лице " , сподели той и добави за Си: " Познаваме се отдавна. Не постоянно сме били съгласни. "

Двамата водачи разговаряха за финален път преди една година и от този момент така и така напрегнатите връзки сред страните се обтегнаха още повече.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР