Съединените щати и Европейският съюз провеждат добре планирана и систематична

...
Съединените щати и Европейският съюз провеждат добре планирана и систематична
Коментари Харесай

Русия: САЩ и ЕС системно рушат вековни връзки между Минск и Москва

Съединените щати и Европейският съюз организират добре планувана и систематична активност в Беларус, чиято цел е да прекъсне вековните връзки с Русия. Това е декларирал съветският дипломат в Минск Михаил Бабич, оповестява ТАСС.

" Това е добре планувана, проведена, систематична и дълготрайна работа, десетки, стотици милиони долари и евро бяха отпуснати за нея посредством разнообразни Неправителствени организации в региона на образованието, културата и филантропичните планове ", изяснява дипломатът.

Според него тази работа е ориентирана към спиране на вековните връзки " сред нашите нации, първо сеят на съмнение, а по-късно омраза, отделяне от Русия - в филантропично, идеологическо и икономическо отношение ".

Целта е да продължи да се употребява като трамплин за напън върху Русия ", добавя той.

Бабич акцентира, че се прави сериозна идеологическата активност и култивиране на хора, работи се за деформиране на изцяло явни исторически обстоятелства.

" Тези благоприятни условия са доста огромни за тези западни центрове, които са ангажирани с тази работа. Всички ние виждаме резултатите от тях добре, образец са Грузия и Украйна ", добавя той.

Коментирайки изказване на Александър Лукашенко, че суверенитетът и независимостта на Беларус през идващите две години са застрашени, дипломатът изяснява, че е ясно, че ще бъдат направени такива опити и в това сигурно е прав.

" Но през днешния ден политическото управление на страната доста ясно осъзнава рисковете и поставя нужните старания ", добавя той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР