Съединените щати и Европа се опасяват, че санкциите срещу Kaspersky

...
Съединените щати и Европа се опасяват, че санкциите срещу Kaspersky
Коментари Харесай

САЩ и Европа се опасяват от санкциите срещу Kaspersky Lab

Съединените щати и Европа се притесняват, че глобите против Kaspersky Lab ще усилят риска от хакерски атаки против западните страни и заради тази причина членовете на администрацията на Вашингтон не са съгласни по отношение на нуждата от налагане на ограничавания върху компанията.

Това заяви в сряда The Wall Street Journal.

Според източници на изданието сега Съветът за национална сигурност на Белия дом е отсрочил разглеждането на глобите против Kaspersky Lab в Министерството на финансите на Съединени американски щати.

В петък Федералната комисия по връзките на Съединени американски щати включи АД " Лаборатория Касперски " в листата на фирмите, чиито артикули, съгласно регулатора, съставляват опасност за сигурността на страната. Компанията съобщи, че е разочарована от решението на комисията да забрани потреблението на федерални дотации за закупуване на артикули на Kaspersky Lab и допусна, че е направено по политически аргументи. Фирмата добави, че Kaspersky Lab е подготвена да си сътрудничи с държавните организации на Съединени американски щати и да отговори на всевъзможни въпроси от регулаторните органи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР