Спирането на правителството засяга ли социалното осигуряване? Какво трябва да знаете, докато законодателите се подготвят за битки за финансиране

...
Съединените щати гледат на потенциално закриване на правителството, тъй като
Коментари Харесай

Съединените щати гледат на потенциално закриване на правителството, тъй като законодателите имат само седмици, за да приемат изключително важно законодателство за разходите.

Сенатът се завърна миналата седмица от Конгреса ' Августовска ваканция, когато законодателите прекарват време в работа в родните си райони. Депутатите ще се върнат в Капитолия във вторник и двете камари имат срок до 30 септември да приемат федерален бюджет. Ако законодателите не могат да прокарат 11 от 12 отделни законопроекта за разходите, след като приеха само един преди ваканцията през август, страната ще бъде изправена пред затваряне на правителството.

Конгресът може да приеме мярка, наречена продължаваща резолюция, която ще купи им дава повече време да финансират правителството до договорена дата.

Но дори и с допълнително време, не е ясно, че законодателите ще успеят да постигнат съгласие относно финансирането.

Говорителят на Камарата на представителите Кевин Маккарти, R-Калифорния, ще трябва да спори за десния си фланг, група от консервативни законодатели, известни като Групата на свободата на Камарата. Те начертаха твърда позиция по отношение на държавните разходи, включително призиви за повече сигурност на южната граница, насочени към политиките за аборти на Министерството на отбраната и други. Много от предложенията ще бъдат мъртви при пристигането им в Сената, който в момента се контролира от демократите.

Но ако законодателите не постигнат компромис навреме, правителството може да спре да работи, причинявайки реални рискове за американците в целия свят държава. Ето какво трябва да знаете.

Вашингтон: Ще има ли спиране на работата на правителството? Сенаторите предупреждават, че „времето е малко“, тъй като твърдолинейните републиканци настояват за съкращения

Закриването на правителството засяга ли социалното осигуряване?

Закриването на правителството може да има различни последици за американците, но спирането означава, че всички освен „основните“ федерални агенции спират работата си.

Но как служителите определят съществените? Пощата, доставена от пощенската служба на САЩ, все още ще пристига и получателите на социалното осигуряване ще продължат да получават своите чекове, независимо от спирането на правителството. Ползите от Medicare също ще продължат без прекъсване.

И ако планирате да пътувате, ръководителите на полети ще продължат да работят, а митническите и граничните агенти ще продължат да работят на граничните пунктове и пристанищата за влизане. Заявленията за паспорти обаче могат да бъдат прекъснати.

Федералните служби и друга работа, която се счита за несъществена, все още могат да имат големи въздействия. Стотици хиляди федерални служители ще бъдат уволнени, а правителствените помощи за храна може да се забавят. Може да се наложи националните паркове да отхвърлят посетители, а някои несъществени инспекции за безопасност на храните също може да бъдат отложени по време на спиране на работата на правителството.

Проучване, направено за фондация Peter G. Peterson, непартийна организация, фокусирана върху фискалните предизвикателства на страната установиха, че 91% от демократите и 89% от републиканците казват, че законодателите и в двете партии трябва да работят заедно, за да избегнат затваряне на правителството.

„Никой не печели от спиране на правителството, особено нашата икономика и Американски народ“, каза Майкъл А. Питърсън, главен изпълнителен директор на Фондация Питърсън.

Принос: Майкъл Колинс, Кен Тран и Рейчъл Лукър, USA TODAY

Тази статия първоначално се появи в САЩ ДНЕС: Спирането на правителството спира ли социалното осигуряване? Какво ще кажете за Medicare?

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР