Съединените американски щати провокират Северна Корея – въпреки факта, че

...
Съединените американски щати провокират Северна Корея – въпреки факта, че
Коментари Харесай

Русия: Американците провокират Ким Чен-ун

Съединените американски щати предизвикат Северна Корея – макар обстоятелството, че през последните два месеца режимът на Ким Чен-ун не е правил нуклеарни или ракетни тествания. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров.

„ Тревожно е, че през последните два месеца Пхенян не прави никакви тествания, а Вашингтон се пробва да направи нещо, с което да раздразни и предизвика севернокорейците “, съобщи дипломатът, представен от ТАСС.

Той направи мрачна прогноза какви ще са провалите, в случай че се стигне до въоръжен спор сред Съединени американски щати и Северна Корея. Само в първия ден на войната жертвите може да са милион, счита Лавров.

По-рано през този месец режимът на Ким Чен-ун упрекна американския президент Доналд Тръмп, че „ си проси нуклеарна война “. Напрежението на Корейския полуостров остава високо.

„ Всички водещи експерти споделят, че боен сюжет ще има пагубни последствия. Още в първия ден на възможна война ще има стотици хиляди, в случай че не и повече от един милион жертви “, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР