Съединението прави силата е една от най-изтърканите и клиширани фрази

...
Съединението прави силата е една от най-изтърканите и клиширани фрази
Коментари Харесай

Българи не искат Съединение с политици-престъпници; отиват в Гърция

Съединението прави силата е една от най-изтърканите и клиширани изречения в последно време. Прекомерната й приложимост по време на европредседателството напълно я обезличи. Фалшиви и погрешни са приповдигнатите известия, че в цялата страна народът празнува Съединението.
Повече народ се събира проведено и то там, където се организират протоколни празнувания и участват политици и управници. Най-вече от ГЕРБ изкарват своите членове, с цел да основават чувство за повсеместност.

Километрична опашка от коли на Кулата демонстрира, че подправения национализъм не работи. Над 200 000 българи са предпочели да заминат в прилежаща Гърция, в сравнение с да следят от дълго време оръзналите възстановки на остарели събития, колкото и да са значими те за историята ни.

Не чествам Съединението, тъй като е куха дата. Защо да неистина, че се вълнувам. Някога този акт е имал смисъл и наличие, само че в този момент е някакъв отегчителен протокол. Куха фраза. Особено като я чуя от лицемерни политици, каквито са множеството. Това съобщи за Фрог нюз арх. Васил Колев, който със фамилията си и другари отиват в гръцкото село Паюри. Там са резервирали къща за посетители. Готови са да чакат няколко часа до момента в който преминат през КПП-то, да устоят неналичието на организация и навъсените физиономии на граничните чиновници.

Съединението значи обединяване с хора, които имат идентични идеали. Или най-малко съвпадане на ползи. Не мога да се сплотявам с политици, магистрати и служители, които слугуват партии и са корумпирани до козирката. Не ми тряват – те са за пандиза. Това е мнението на Христомира Колева от Враца. Тя е безработна втора година. Приятели ме поканиха и взех решение да се обединя с тях, а не да чувам празните приказки на някаква женка, качили я на шефския стол в Народното събрание. Погнуса изпитвам, не горделивост, - добавя Колева.

Над три километра е опашката на Кулата. По-малки са на „ Маказа “ и „ Илинден “ край Гоце Делчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР