Съдийската комисия на БФС излезе с позиция относно критиките към

...
Съдийската комисия на БФС излезе с позиция относно критиките към
Коментари Харесай

Наказаха рефер от Етър - ЦСКА

Съдийската комисия на БФС излезе с позиция по отношение на рецензиите към реферите след мача сред Етър и ЦСКА в сряда.

В 91-ата минута домакините от Велико Търново вкараха гол, с който резултатът трябваше да стане  1:1.

След траяло ш6 минути ревизиране на обстановката благодарение на системата VAR, арбитърът Ивелин Занев от Русе анулира попадението на Ивайло Димитров и срещата завърши с триумф на „ алените “ – 1:0.

В последна сметка Съдийската комисия уточни, че грешката идва от ВАР-съдията на мача Ивайло Ненков от София, който е подал неверен кадър и по този начин е основал напрежение.

Именно поради това е и осъден със прекъсване на правата посредством официално съобщение, което Novsport.com публикува без редакторска интервенция:

" Във връзка с публичния интерес, зародил към отсъжданията на съдийската бригада на мача от ППЛ сред Етър и ЦСКА-София и постъпилото в БФС писмо от господин Даниел Панов, Съдийската комисия държи да внесе следните разяснения: Решенията на съдийската бригада в този дуел са изцяло правилни, а причина за зародилата дискусия е неверният кадър, който ВАР-съдията Ивайло Ненков е подал към телевизионния оператор при обстановката за анулирания гол на Етър в края на дуела. Съдийската комисия проучва дейностите на ВАР-съдията, чиито права ще бъдат спрени.
Семеен кодекс показва изрично мнение, че компютърните графики, които демонстрират обстановките за засада, не могат да бъдат манипулирани. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР