Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет изслушва изпълняващия функциите главен

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет изслушва изпълняващия функциите главен
Коментари Харесай

Сарафов поиска охрана за двама прокурори, които са получили куршум в пощата и кръст от клонки

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет изслушва изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов и Николай Стайков от Антикорупционния фонд по проблема с Мартин Божанов-Нотариуса. Пред кадровиците за повторно застава и арбитър Владислава Цариградска, която през 2020 година в детайли е обяснила по какъв начин е била заплашвана от Нотариуса.

Това, което стана ясно още при започване на чуването на Сарафов – в неделя той е получил сигнали от двама обвинители от Софийската градска прокуратура, които са споделили, че са получили закани за живота. Единият е намерил патрон в пощенската си кутия, а вторият обвинител е дама, която е разкрила кръст от клончета пред входната си врата. Още през днешния ден е поискано правосъдна защита да ги охранява.

Съдия Владислава Цариградска е внесла запитване в Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства дали е била подслушвана, защото има подозрения, че това е ставало години наред.

„ Аз съм уверен, че сътрудниците от СГП и екипът от магистрати и следователи, които работят по проблема, са гледали деликатно следствието на АКФ и ще вземат поради всички условия, изложени в това следствие. В този смисъл, аз съм уверен, че те са го създали. Ако не са, употребявам случая обществено да моля към тях: „ Колеги, запознайте се с следствието на АКФ и вземете като насочна точка във вашето следствие и тези условия, в случай че към този момент не сте го създали ”, настоя Сарафов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР