Съдията трябваше да спре канонадата от точни попадения на Флойд

...
Съдията трябваше да спре канонадата от точни попадения на Флойд
Коментари Харесай

Ето как са видели рундовете съдиите на Мейуедър - Макгрегър

Съдията трябваше да спре канонадата от точни попадения на Флойд Мейуедър против Конър Макгрегър в 10-ия рунд на Битката на годината - дълго чакания мегасблъсък сред двете най-големи имена на бойните спортове, който свърши с механически нокаут и 50-а победа в 50-ия професионален мач на 40-годишния американец.

“Press Association” разкри формалните карти на тримата съдии на дуела, като от тях проличава, че и тримата са давали очебийно преимущество на Мейуедър. Дейв Морети е отсъдил 87-83 в интерес на американеца досега на техническия нокаут, Бърт Клемънтс е видял още по-категорично негово предимство - 89:82, а Гидо Кавалери е записал резултат 89:81.



В интерес на истината, статистиката демонстрира, че в първите пет рунда Макгрегър е пласирал повече удари от съперника, само че това не е гаранция за триумф в обособените сегменти от мача. Съдиите отсъждат резултатите от всеки рунд въз основата на няколко критерии: доминация на кръга, брой удари, отбранителна игра, настъпателност, като съгласно тези условия най-често срещаният резултат от рунд е 10:9. Ако има нокдаун или наказване, се отсъжда точка по-малко за пострадалия - 10:8, а в някои случаи даже без нокдаун, само че при голямо преимущество на един от двамата боксьори също може да се запише 10:8.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР